Londonban letartóztattak egy prédikátort, mert a Bibliából idézett

A „homofób” igehelyet idéző utcai prédikátort azért tartóztatták le, mert „stresszt és aggodalmat” okozott a feljelentést tevő járókelőknek. 

Két baptista prédikátor az Uxfbridge londoni metrómegálló kijáratánál tartott utcai igehirdetést. Az egyikük Peter Simspon egy brit lapnak beszámolt arról, hogy a másik lelkészt elvitte az utcáról a rendőrség, miután három járókelő feljelentést tett ellene – írja a Breitbart. 

John Sherwood a prédikációjában a Teremtés könyvének első fejezeteiből idézett, majd a következőt mondta: „Isten úgy tervezte meg az embert, hogy családokba helyezte őket, amelynek a feje egy nő és egy férfi, nem két apa, vagy két anya. Isten férfiúvá és asszonnyá teremtette az embert, saját képére és hasonlatosságára, amely Isten természetes rendjének alapja.”

A rendőrség közölte velük, hogy három panaszt kaptak a prédikáció miatt. A rendőr figyelmeztette a két férfit, hogy ne tegyenek „homofób” kijelentéseket és, hogy „nincs joguk olyat mondani, ami másokat sérthet.”

Végül a rendőrök lerángatták a hetvenöt éves Sherwoodot a kis létráról, amin állt és megbilincselték.

Az esetet a szemtanúk videóra vették és feltöltötték az internetre. 

Christian Concern on Twitter: „Arrested for preaching from the Bible in North West London. Pastor Sherwood is 75, notice how the arresting officer kicks him? pic.twitter.com/iwAojPMaNm / Twitter”

Arrested for preaching from the Bible in North West London. Pastor Sherwood is 75, notice how the arresting officer kicks him? pic.twitter.com/iwAojPMaNm

Miközben Sherwoodot elvezették a beszámolók szerint a gyülekezet egyik tagja odakiáltott a rendőröknek: „Mi történt ezzel az országgal, hogy már nem lehet a Bibliából prédikálni?” 

Sherwoodot egy éjszakát töltött a fogdában és csak másnap délben engedték el. A beszámoló szerint az őt kihallgató rendőrök megkérdezték, hogy mit tenne ha homoszexuális lenne a gyereke.

A prédikátort ugyan elengedték, de továbbra is nyomozás folyik ellene.

Akik eltörölnék a vallást az Egyesült Államokban

„Az amerikai baloldal által támogatott perek nem a diszkrimináció elleni harcot szolgálják, hanem démonizálják azokat, akik máshogy gondolkodnak és megpróbálják a Bibliát gyűlöletkeltő könyvként beállítani” – írja Yaakov Menken Zsidó Értékek Koalíciójának vezetője a Federalist hasábjain.