Akik eltörölnék a vallást az Egyesült Államokban

„Az amerikai baloldal által támogatott perek nem a diszkrimináció elleni harcot szolgálják, hanem démonizálják azokat, akik máshogy gondolkodnak és megpróbálják a Bibliát gyűlöletkeltő könyvként beállítani” – írja Yaakov Menken Zsidó Értékek Koalíciójának vezetője a Federalist hasábjain. 

„Ha eddig nem volt nyilvánvaló, akkor mostanra biztosan mindenki észrevette, hogy a baloldal célja minden olyan ember elnémítása, aki megkérdőjelezi vagy szembe megy az ő nézeteikkel. Perverz módon mindezt a „sokszínűség” és a „tolerancia” nevében teszik, miközben pontosan ezek ellenkezője a cél: erőltetik az ideológiát, elnémítják az ellenzőket, és betiltják az alternatív véleményeket. A vallási iskolák elleni támadás a legújabb példája a progresszívek „felégett föld” stratégiájának” – kezdi Menken.

A Baylor Baptista Egyetemet egy diák azért perli, hogy vegyék el az egyetem szövetségi támogatását, mivel az iskola nem engedte az LMBT ideológia terjesztését az egyetemen, valamint megtiltotta egy LMBT klub létrehozását.

Az intézmény minden jelentkezővel közli, hogy az egyetem a baptista keresztény értékrend alapján operál. Ahhoz, hogy valaki diplomát kapjon a diákoknak templomba kell járnia. Menken szerint a per abszurd. Elmondása szerint saját ortodox zsidó fia se járhatna ide, de esze ágába se lenne ezért beperelni az egyetemet.

A szerző leírja, hogy az iskola hivatalos hitvallásában az is szerepel, hogy csak a „házasságon belüli szexuális életet támogatják” és a „házasságnak a bibliai definícióját fogadják el.”

„Ha a pert benyújtó diáklány nem fogta fel, hogy az egyetem, ahová jelentkezik nem támogatja a házasság előtti szexuális kapcsolatot, és nem fog térdet hajtani a szexuális preferenciája előtt, akkor kérdés készen állt arra, hogy egyetemre menjen?”

– teszi fel a kérdést Menken

Egy másik diák azért perel, mert a Union Univeristy, Tennesssee államban arra hivatkozva utasította vissza a jelentkezését egy továbbképzésre, hogy férfiként egy másik férfival jegyezte el magát. A diák saját bevallása szerint „sokkot kapott” annak ellenére, hogy az egyetem alapszabályzatába le van írva, hogy az egyetem fontosnak tartja, hogy a „diákok elsajátítsák a keresztény gondolkozásmódot és hűségesen szolgáljanak.”

„A pereket benyújtó diákok úgy gondolják, hogy a saját önkifejezésük többet nyom latba, mint az egyetem értékrendje. Ezek a perek nem a diszkrimináció elleni harcot szolgálják, hanem démonizálják azokat, akik máshogy gondolkodnak és megpróbálják a Bibliát gyűlöletkeltő könyvként beállítani”

– írja Menken.

A szerző szerint nem túlzás azt állítani, hogy a Biblia áll a perek célpontjában. A Baylor elleni periratban például „gyűlölet bűncselekményként” van feltüntetve egy eset, mikor a pert benyújtó diáklány szobájának ajtajára valaki ráragasztott néhány bibliai idézetet, és aláírta, hogy „imádkozom érted.”

„Ha valaki csak egy kicsit is eltér a balos doktrínától, azonnal gyűlölködőnek van nyilvánítva. Folyamatosan szűkül a tér, amiben a „megfelelő vélemények férnek. Februárban felfüggesztették egy keresztény honlap profilját, mert Rachel Levine helyettes egészségügyi államtitkárról azt írták, hogy Levine „egy transz nő, vagyis egy férfi, aki azt hiszi, hogy ő nő”

– írja Yaakov Menken.

A Washington Postban megjelent tudósítás szerint a perek benyújtói és támogatói az ügyekkel igyekeznek befolyásolni az LMBT párti Equality Act (Egyenlőség Törvény) tervezetet. Ha ez sikerül, akkor Menken szerint a közéletből teljesen ki lesznek zárva a tradicionális vallásos megnyilvánulások. A törvénytervezet ugyanis szigorítana a diszkrimináció fogalmán.

„Az én saját közösségem szinte az összes fontos eseményen elválasztja a nőket és a férfiakat. A körülmetélések, bar-micvók, és az esküvők diszkriminatívnak számítanának az új törvény értelmében, mivel ezeket szinte minden esetben nyilvános helyen tartjuk”

– fejti ki a szerző.

Menken szerint az egyetlen megoldás: az igazi tolerancia. A keresztény iskolák, egyetemek, és a zsidó intézmények is egy adott értékrendet várnak el azoktól a diákoktól, akik hozzájuk jelentkeznek. A szerző szerint ha ezt valaki nem akarja elfogadni számtalan szekuláris opció áll a rendelkezésére.

„A vallásos intézmények létezése is a tolerancia jele. Az igazi sokszínűség azt jelenti, hogy elfogadod, hogy léteznek olyan nézetek, hitek és vélemények, amelyek nem azonosak a tieddel”

– zárja Menken.

Mi is az a zsidó-keresztény értékrend?

Dennis Prager szerint a nyugati világban háború zajlik azok között, akik eltörölnék, és azok között, akik megtartanák a zsidó-keresztény értékrendet.