Betiltotta volna a Wiesenthal Intézetet, most az LMP indítja a jobbikos Szilágyi Györgyöt

Korábban még az SZDSZ-t, és egy „bizonyos állam” gyarmatosítási törekvéseit látta az LMP mögött, de „belvárosi úri fiúk gyülekezetének” is nevezte őket. Most mégis a párt jelöltjeként indul Szilágyi – írja a Mandiner.

„Az LMP Budapest 14-es számú választókerületében Szilágyi Györgyöt támogatja az előválasztáson” – derül ki Schmuck Erzsébet szombat délelőtti bejegyzéséből. A párt annak ellenére is kiáll Szilágyi György mellett, hogy a politikus korábban élesen bírálta az LMP-t.

Mint arról korábban írt a Mandiner, 2011-ben még az SZDSZ-t, valamint egy „bizonyos állam” gyarmatosítási törekvéseit látta az LMP mögött Szilágyi. „Belvárosi úri fiúk gyülekezetének” is nevezte őket. Mint fogalmazott:

ebből az LMP-ből, ebből a belvárosi úri fiúk gyülekezetéből, soha nem lehet meghatározó tényező a politikában.”

Ennek ellenére a Jobbik 2017-ben már koalícióra szeretett volna lépni a párttal, Schmuck Erzsébet szombati bejegyzéséből pedig kiderül: az LMP beáll korábbi kritikusa mögé, és „Budapest 14-es számú választókerületében, a Jobbik képviselőjét, Szilágyi Györgyöt támogatja az előválasztáson.”

Mint lapunk korábban megírta, Szilágyi, a Jobbik alelnöke 2013-ban javasolta a Simon Wiesenthal Központ betiltását, melyet „magyarellenes szervezetnek” nevezett.

Szilágyi problémája az volt a központtal, hogy az elítélte magyar fociultrák csoportját, akik Csatáry Lászlót éltető molinót mutattak fel egy mérkőzésen. Mint emlékezetes, Csatáry rendőrtisztként súlyos szerepet vállalt az 1944-es kassai deportálásokban.

A Jobbik csak akkor lehet hiteles, ha feloszlatja magát

A párt kérjen bocsánatot az éveken keresztül folytatott gyűlöletpolitikai ámokfutásáért – írja publicisztikájában Szalai Kálmán, a TEV titkára.