Külsős munkatársként alkalmazza Mike Pompeo volt amerikai külügyminisztert a Fox News

Külsős munkatársként alkalmazza Mike Pompeo volt amerikai külügyminisztert a Fox News – jelentette be csütörtöki közleményében a televíziós csatorna.

A Fox News a vendégként eddig is gyakran szereplő Pompeóval már a Donald Trump amerikai elnök vezette előző kabinet második magas rangú tisztségviselőjét szerződtette le. Múlt hét óta ugyanis Kayleigh McEnany, a Fehér Ház korábbi szóvivője műsorvezetőként dolgozik a konzervatív tévétársaságnál.

Pompeo a jövőben a Fox News és a Fox Business csatornákon szerepel majd elemzőként napközben és főműsoridőben egyaránt – áll a társaság közleményében. Emellett a volt külügyminiszter közreműködik majd a „Fox and Friends” című reggeli műsorban is.

„Mike Pompeo Amerika egyik legismertebb és legelismertebb hangja külpolitikai és nemzetbiztonsági kérdésekben. Már várom, hogy megossza egyértelmű nézőpontját követőink millióival”

– közölte Suzanne Scott, a Fox News vezérigazgatója.

„Célom, hogy a nézőknek őszinte, ostobaságoktól mentes szemléletet közvetítsek a geopolitikáról, a nemzetközi kapcsolatokról és az +Amerika az első+ irányvonalról, amelyek elősegítették a példátlan amerikai jólét és biztonság kialakulását” – mondta a volt külügyminiszter.

Pompeo: magas rangú vezetők próbálták aláásni az Ábrahám-megállapodást

A volt külügyminiszter szerint amerikai, európai politikusok azért próbálták megfúrni a megállapodást, hogy a palesztinokat segítsék.