Nem kávét, hanem kivizsgált ügyeket akar Heislertől a petíció kezdeményezője

Mint lapunk is megírta, Vonnák Selmeczi Ágnes petíciót kezdeményezett a magyar-zsidó közélet megtisztulására.

Lapunk több zsidó közszereplőt is megszólaltatott, hogy tervezik-e aláírni a petíciót.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke azt felelte lapunknak, hogy a petíció készítőjét elhívta egy kávéra, amit az elnök szerint Vonnák Selmeczi elfogadott.

Most lapunk hozzájutott a válaszhoz, amelyet Vonnák Selmeczi írt Heisler invitációjára:

„Mivel a Neokohn megkérdezett nyilvánosan, hogy mi késztetett a petíció megírására – bárki másnak is válaszoltam volna, ha érdeklődik nyilvánosan – ezért szerintem a náluk megjelent válaszomban igen részletesen olvasható, a véleményem a mai helyzetről a zsidó közéletben. Ezek után nem érzem a létjogosultságát annak, hogy négyszemközt beszélgessünk, mert bármilyen véleménye is van Önnek azt hiába mondja nekem személyesen, mert senki képviseletére nem kértem s nem kaptam feljogosultságot, ergo, az Ön mondanivalója reakciója sokkal inkább közügy, mintsemhogy ketten megbeszéljük. Kérem tehát, hogy bármely Önnek megfelelő fórumon reagáljon, hogy min kíván változtatni a közeljövőben, illetve mi az Ön víziója a neológia megtartása érdekében, a távolabbi jövőbe tekintve.”

Mely zsidó vezetők tervezik aláírni a közösség megtisztulását követelő petíciót?

„A hazai zsidó közélet megtisztulásáért” indított petíciót Vonnák Selmeczi Ágnes. De vajon alá fogja-e írni Köves Slomó és Heisler András?