New York-i törvényterv: szexuális felvilágosítás oviban, hormonterápia-oktatás általánosban

Egy New York-i demokrata szexuális oktatást tartana az óvodásoknak, az idősebb diákok a hormonblokkolókról és a pánszexuális emberekről is tanulnának – írja a Blaze.

A tantervben szerepel az is, hogy nyolcadikosokat tanítsanak a rasszizmus hatásairól a szexuális egészségre.

Egy demokrata New York-i törvényhozó törvénytervezetet mutatott be az óvodai szexuális oktatásról. Az oktatást olyan baloldali szervezetek végezhetik, amik szerint „a szexuális oktatás a társadalmi változás motorja,” és amik társadalmi és faji igazságosságról szóló üzeneteket is belefűznének a tananyagba.

Samra G. Brouk rochesteri állami szenátor „átfogó szexuális oktatást” vezetne be az iskolákban, akár 5 éves gyerekek számára is.

„Minden állami és állami pénzből működő iskola biztosítson átfogó szexuális oktatást az óvodásoktól kezdve a tizenkettedikeseknek” – szól a tervezet.

A New York Post szerint a tervezet jogilag is hozzákötné az állam iskoláit az Egyesült Államok Szexuális Információs és Oktatási Tanácsa (SIECUS) javaslataihoz.

A SIECUS szerint „a szexuális oktatás a társadalmi változás motorja.”

A szervezet ez alatt azt érti, hogy a szexuális oktatással fel lehet hívni a figyelmet az LMBTQ+ emberek helyzetére, a szexuális erőszak elleni harcra, a nemek közti egyenlőségre, az abortuszjogokra, és a fehér felsőbbrendűség elmélete elleni harcra is. A szervezet szerint az óvodások oktatása alapul szolgálhat ahhoz, hogy felnőttként észben tartsák a személyes tér tiszteletét és a nemi szerepeket is.

A szervezet alapdokumentuma, a Nemzeti Szexuális Nevelési Szabvány, 2020-ban progresszívebb nyelvezetet kapott, és most az interszekcionalitásra, rasszizmusra, valamint a hormonblokkolókra is kitér.

A dokumentum szerint második osztály végéig a gyerekeknek képesek kell lenniük “az összes testrész nevének listázására, köztük a nemi szervekéire.” Az ötödik osztály végére pedig a hormonok működésével kell tisztában lenniük, valamint a hormonblokkolók szerepével a transznemű emberek nemváltási folyamatában.

A nyolcadik osztály végére “a rasszizmus hatásait” is ismerniük kell „a szexuális egészségre”, valamint a különböző szexuális identitásokkal is tisztában kell lenniük. Tizenkettedik osztályban pedig az olyan kulturális és szociális beidegződések szexuális magatartásra gyakorolt hatásáról is tanulnak majd, mint a rasszizmus, szexizmus, homofóbia és transzfóbia.

Az interszekcionális szemléletmód keretein belül arra fogják tanítani a diákokat, hogy ismerjék fel a káros előítéleteket, és legyenek nyitottak a különböző véleményekre. Ezen felül a tudatos és a tudat alatti előítéletekről, a faji és a társadalmi igazságosságról is tanulnak majd.

Az iránymutatás végén a Planned Parenthoodnak is köszönetet mondanak, illetve több munkatársukat is társíróként nevezik meg.

Michael Reilly, New York-i republikánus állami képviselő azt mondta a New York Postnak: aggasztja az, hogy kiszerveznék a tanrend összeállítását.

Brouk szerint viszont az új tanrenddel sikeresen küzdhetnének a szexuális zaklatás, az internetes zaklatás és a kapcsolaton belüli erőszak ellen.

A régimódi lett az új forradalmi?

Mára az számít forradalminak, ha valaki kitart a régimódi – monogám és heteroszexuális – szokások mellett, állítja egy konzervatív szerző.