Trump nem alapít új pártot, republikánus feltámadást ígér

Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz és erősebb, mint valaha – mondta Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap, a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) nevű szervezet éves konferenciáján a floridai Orlandoban az Index szerint.

A republikánus politikus, aki első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta, álhírnek nevezte az új párt alapításával kapcsolatos találgatásokat – írja az Index.

„Nem alapítok új pártot, ez álhír volt. Nem lenne zseniális? Indítsunk egy új pártot, és osszuk meg a szavazatainkat, hogy soha ne nyerhessünk. Nem, ez nem érdekel minket. Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk”

– fogalmazott a volt amerikai elnök, aki nem zárta ki, hogy 2024-ben elindul az elnöki pozícióért folyó versenyben.

Donald Trump azt jósolta, hogy a Demokrata Párt „hervasztó vereséget” fog szenvedni a félidős választásokon, és 2024-ben elveszíti a Fehér Házat.

Beszéde szerint az elnök továbbra sem hajlandó elismerni választási vereségét.

Trump republikánusok közötti népszerűségét mutatja annak a közvélemény-kutatásnak az eredménye is, amelyet a konferencia közben készítettek.

Az eredmény szerint egy esetleges előválasztáson a válaszadók 55 százaléka voksolna a volt elnökre. Ron DeSantis floridai kormányzóra a szavazók 21, Kristi Noem dél-dakotai kormányzóra pedig 4 százalékuk szavazna. A résztvevők közül 10-ből csaknem 7-en azt mondták, hogy szeretnék, ha Donald Trump 2024-ben indulna az elnökválasztáson – zárja cikkét az Index.

A Politico riportere szerint egyre erősödik Trump tábora

Tara Palmeri rádöbbent wyomingi helyszíni riportja során, hogy senki sem támogatja a helyi Trump-ellenes republikánus kongresszusi képviselőt.