A Politico riportere szerint egyre erősödik Trump tábora

A Politico riportere szerint Trump bázisa „egyre erősödik”, mióta a volt elnök elhagyta hivatalát, és a sikeres impeachment is csak erősítené – írja a Fox News.

„Úgy gondolom, hogy komoly törés van Washington, és az ország többi része között” – véli Tara Palmeri.

Donald Trump volt elnök nem veszített politikai relevanciájából, hanem növelte azt, mióta elhagyta hivatalát – állította a politikai megfigyelő pénteken.

„Az emberek nem akarják Trump kritizálását hallani” – mondta Palmeri az MSNBC-nek. „Minél tovább marad távol a médiától, annál inkább mártírrá válik.”

Paleri hozzátette, hogy a volt elnök nevében „keresztes háborúk” zajlanak olyan helyeken, mint például Wyoming állam, ahol Trump „sokkal népszerűbb,” mint az állam republikánus kongresszusi képviselője, Liz Cheney.

Erre azután jött rá, hogy helyiekkel beszélgetett az államban arról, hogy Cheney a Trump elleni impeachment mellett szavazott. Itt egy másik republikánus, Matt Gaetz vezetett egy Cheney-ellenes tüntetést.

„Megpróbáltam keresni valakit, aki támogatja őt, és nem találtam ilyen embert”

– mondta Palmeri az MSNBC-nek.

„Attól még, hogy Cheneynek hívják, nem sokan ismerik fel a nevét… Egyszer kimondtam a nevét egy üzletben, és valaki fenyegetően kiabálni kezdett.”

Szerinte a nagy konszenzus az, hogy Cheney szavazata az impeachment mellett „nem képviselte Wyomingot,” és ezért „mennie kell.”

Azt is elmondta, hogy DC-ben és Cheyenneben máshogy látják azt, hogy mi az igazság. A helyiek nem viselnek maszkot, riasztja őket a koronavírus elleni vakcina, azt állítják, hogy a halálozási adatokat manipulálták, hogy a 2020-as elnöki választást elcsalták, és hogy a január 6-i lázongást a Capitoliumban az Antifa szervezte.

„Utálom, hogy ilyen bizalmatlanok” – mondta Palmeri. „Egy másik világban érzem magam ott, de azt hiszem, hogy ezt nem szabad figyelmen kívül hagynunk. De én örülök, hogy ott jártam és láthattam ezt, mert azt hiszem, hogy komoly törés van Washington, és az ország többi része között.”

Hozzátette, hogy Wyomingban „sok ember nem kifejezetten republikánusnak tartja magát, hanem inkább trumpistának. Ennyi… A bázis valóban egyre erősödik. Egy sikeres impeachment még erősebbé tenné.”

Van-e jövője Trumpnak és a trumpizmusnak?

Donald Trump ugyan elvesztette az elnöki széket, de még egyáltalán nem szabad végleg leírni – írja Anthony Zurcher a BBC oldalán.