Izraelben két halva született csecsemőnek is pozitív lett a koronavírus-tesztje

Mindkét esetben az anya is koronavírusos volt, és az orvosok szerint az egyik esetben a halált biztosan a vírus okozta – írja a 444.hu.

Egy nő a terhessége 36. hetében veszítette el magzatát szombaton egy izraeli kórházban, miután koronavírussal betegedett meg. A tesztek kimutatták, hogy a magzat is megfertőződött, de a kórház egyelőre nem nevezte meg a halál okaként a koronavírust.

Egy héttel korábban egy egészen hasonló esetben viszont, ahol az anya a terhesség 25. hetében veszítette el magzatát, a halál okaként a vírust nevezték meg. A magzat a méhlepényen keresztül fertőződött meg.

Hasonló esetet korábban jelentettek már Bulgáriából és Brazíliából, de ez az izraeli kórház nyilatkozó orvosa, dr. Yossi Tobin szerint ritka, hogy a magzatok az anyaméhben fertőződnek meg, leginkább születésük után szokták csak elkapni a betegséget az anyától – írja a 444.hu.

Az USA járványügyi hatósága egyébként azt ajánlja, hogy a terhes nők is oltassák be magukat, mert a koronavírus miatt jelentősen nő a koraszülés kockázata.

Egypetéjű hármasikreknek adott életet egy izraeli nő

Egy ultraortodox házaspárnak született egyszerre három, egymásra rendkívül hasonlító kisfia, ami igen ritka.