Egypetéjű hármasikreknek adott életet egy izraeli nő

Az izraeli 13-as hírcsatorna számolt be arról, hogy egy izraeli ultraortodox házaspárnak, akiknek volt már hat, tizenhárom évnél fiatalabb gyermeke, most hármasikrei születtek – értesült a Yeshiva World News.

Mose és Támár még csak karkötőkkel tudja megkülönböztetni az egymásra igen hasonlító egypetéjű ikreket, akik közül mindegyik kisfiú. Mose, a boldog édesapa elmondása szerint mindegyik gyerek „Isten csodája, egyik szebb, mint a másik.”

„Talán furcsa ilyet mondani, de a koronavírus miatti karantén valójában segítség volt számunkra”

– viccelődött Mose.

„Támár az egész terhesség alatt otthon tudott lenni, ült vagy feküdt, miközben a gyerekek segítettek a ház körüli munkákban.”

Mose azt is elmondta, hogy „több gyereket szerettünk volna még, de talán nem egyszerre. Mindenesetre ez csodálatos áldás, nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy megajándékozott bennünket ennyi egészséges gyermekkel.”

A Hádásszá kórház nőgyógyásza, aki világra segítette az ikreket, elmondta, hogy az egypetéjű hármasikrek igen ritkák, mindösszesen egy ilyen eset van 200 ezer esetből.

Támár elmondta, hogy egy évvel ezelőtt volt egy spontán vetélése és szomorúsága az elveszett kis életért rendkívül megnehezítette terhességét az ikrekkel, „aztán egyszerre csak itt van három csodálatos kisbaba. Hihetetlen ajándék.”

Támár elmondta, hogy rengeteg segítséget kapnak a családtól, barátoktól és a közösségtől.

„Mindenki segíteni akar. Folyamatosan hívnak bennünket, hogy van-e segítségre szükségünk. Segítenek a főzésben, nagyon sokszor hoznak nekünk enni, hogy ne kelljen főzni, a mosásban és a nagyobb gyerekekre is mindig akad, aki örömmel vigyáz.”

Zsidó hatosikrek születtek Strasbourgban

Az apa Ovadia Ben-Simon rabbi, és két testvérük várja otthon a kis jövevényeket és az édesanyát.