Heisler: nem indít a Mazsihisz belső vizsgálatot a szexbotrányok kapcsán

A Mazsihisz világi elnöke arról nyilatkozott, hogy az explicit fotók és idézetek, melyeket az izraeli média közölt, nem adnak okot belső vizsgálatra.

Hosszú, sok tekintetben alákérdezős riportot közölt Magyar Narancs munkatársa, Pálos Máté a Mazsihisz viselt ügyeiről, melyben többek között a Mazsihisz friss szexbotrányairól is megkérdezte Heisler Andrást.

A hetilap csütörtöki nyomtatott számában Heisler többek között arról is beszélt, hogy

„névtelen feljelentésekre továbbra sem reagálnak, ezért az eddig hozzájuk eljutott információk alapján nem indítanak belső vizsgálatot. »Hiteles bejelentéseket viszont a szervezet ügyvezetője azonnal kivizsgáltat”.

Feltáratlan botrány

Mint emlékezetes, január végén „Kiskorúak zaklatása, a betérőkkel való visszaélés és szexbotrány magyarországi rabbikarban” címmel írt cikket az izraeli Ynet című lapban Kobi Náchsoni, a Mazsihisz rabbikarának egyes tagjait övező botrányról.

A cikk szerint egy mazsihiszes rabbi szexet követelt nőktől a betérésért, egy másik rabbi pedig olyan tartalmú chat beszélgetést folytatott egy kiskorú lánnyal, melyben nemi aktusra kívánta rábeszélni.

Az ügyben Róna Tamás, a rabbitestület elnöke vizsgálatot ígért.

Lapunk információi szerint azóta a megvádolt rabbik távoztak a Mazsihisz rabbitestületéből, nyilván a lehetséges felelősségre vonás elől menekülve.

Vezető izraeli lap számol be a Mazsihisz egyes rabbijanak „kínos” ügyeiről

„A kiskorúak zaklatása, a betérőkkel való visszaélés és szexbotrány magyarországi rabbikarban” címmel írt cikket az izraeli Ynet című lapban Kobi Náchsoni.