Heisler a Rabbitestületről: „Döntésüknek nincs relevanciája”

Mint azt lapunk is megírta, a neológ rabbitestület határozatban ítélte el a reformok csatlakozását a Mazsihiszhez. Heisler András elnök friss nyilatkozatban közölte, mit gondol a kérdésről.

Ahogyan a Neokohn korábban megírta, nemrég több határozatot is hozott a Mazsihisz rabbitestülete.

Ebből az egyikben elutasították a reformok csatlakozását a Mazsihiszhez. Mint írták,

„a reform hitközségek hitelvei és világnézete több ponton feloldhatatlanul eltér a neológ vallásfilozófiától. Szokásaik, az általuk követett rituális gyakorlat, a zsidóság definíciója, egész vallási életük is gyökeresen eltér az általunk, neológok által vallott és követett elvektől, gyakorlattól, vallási élettől.”

Most a Kibic magazin szólaltatta meg Heisler Andrást, aki úgy fogalmazott, „a reform közösségek 2020 februárja óta a Szövetség társult tagjai. A szervezeti változást jelentő határozatot szervezetünk legfőbb döntési testülete, a Közgyűlés hozta meg, és Alapszabályunk szerint nincs olyan testület a Mazsihisz-en belül, amelyik a Közgyűlési határozatot felülbírálhatná. A Mazsihisz változatlanul elkötelezett a »változó világra« történő nyitottság iránt.

Rossz irány, ha a Rabbitestületen belüli belső feszültségeket és magának a testületnek a szétesését ilyen provokatív döntésekkel próbálják ellensúlyozni. Döntésüknek nincs relevanciája.”

A Rabbitestület elutasítja a reformok csatlakozását, számonkérést akar a szexbotrány miatt

Lapunk birtokába jutott a Mazsihisz Rabbitestülete által küldött határozatoknak, melyeket a neológ szervezet közgyűlésével osztottak meg.