Benedek Miklós: Hogy a Tibornak meg kellett halni, az igazságtalanság

Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező volt Veiszer Alinda legújabb műsorának vendége – írja a Telex.

A csaknem egyórás beszélgetésben szó volt a szakmai pályafutása fontosabb állomásairól, nemcsak a színházi karrierjéről, hanem a színművészeti főiskoláról, oktatói pályáról, a színészszakma felhígulásáról is. Beszélt a családjáról, a színész édesapjáról, az anyjához fűződő feszült viszonyáról, de a tavaly elhunyt fiáról, Benedek Tiborról is.

Az interjúban elmondta, hogy „sokkal többet értem el, mint az apám, de annyit nem értem el, mint a fiam, Tibor.” Bár elmondta, hogy nehéz beszélnie fia haláláról, néhány részletet megosztott.

„Mindennap eszembe jut és gondolok rá, az nem változott.” A műsorvezető, Veiszer Alinda kérdésére azt is elmondta, hogy

„Rossz apa voltam, nagyon rossz. Önző, rossz apa voltam, és nagyon csélcsap. Jó, hát szerettem, de közel nem voltam olyan apa, mint a Tibor. Ő csúcsapa volt. Ő mindig jelen volt. Még azt is mondhatnám, hogy ő sokkal jobban egyeztette össze a szakmát a magánélettel. Én sose tudtam, mindig úgy éreztem, hogy többet adok a szakmának, mint a családnak, a feleségemnek vagy a gyerekeknek.”

Az eredeti cikk itt olvasható.

Benedek Tibort választották az elmúlt évtizedek legjobb vízilabdázójának

A júniusban elhunyt sportoló több mint ötvenezer közönségszavazat alapján érdemelte ki az újabb rangos elismerést.