Benedek Tibort választották az elmúlt évtizedek legjobb vízilabdázójának

A júniusban elhunyt Benedek Tibor lett az elmúlt húsz év legjobb vízilabdázója a Total Waterpolo szaklap szavazásán, ahol stílusosan a sportág top 7-es listáját állították össze – írja az Index.

A negyven zsűritag, illetve a több mint ötvenezer közönségszavazat alapján érdemelte ki a magyar vízilabda-válogatott korábbi játékosa és későbbi szövetségi kapitánya az újabb rangos elismerést.

Benedek Tibor egyértelmű fölénnyel nyert, de a listát is magyarok uralják, hiszen Kásás Tamás a harmadik, míg Varga Dénes az ötödik helyet foglalja el – írja a portál.

A magyar kiválóságok mellett a hetes elit tagja még a szerb Vladimir Vujasinović, illetve Filip Filipović, a spanyol Ivan Perez és a horvát Josip Pavić is.

A szakmai zsűriből sem hiányozhattak a magyarok, így Varga Zsolt, a Ferencváros edzője, illetve Varga Dénes, a Ferencváros játékosa, valamint Bíró Attila női szövetségi kapitány és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője is tagja volt a testületnek.

A nőknél a top 7-es verseny első helyezettje az amerikai Maggie Steffens lett, a portál által kihirdetett úgynevezett második csapatokban a magyarok közül a nőknél Stieber Mercédesz, a férfiaknál Kiss Gergely neve szerepel – jegyzi meg az Index.

Benedek Tibor Arénára neveznék át a Duna Arénát

A Nemzeti Sport Online-on megjelent közlemény kiemeli, az ország jeles uszodái legendás sportemberek, úszók, vízilabdázók nevét viselik.