Kirúgja a Heti TV-t az erzsébetvárosi önkormányzat

A Breuer Péter nevéhez fűződő Heti TV, a VII. kerületi önkormányzat Wesselényi utcai helyiségéből sugározza adását. A bérleti szerződés április 30-ig szól, a Niedermüller Péter, DK-s politikus vezette kerület jelezte a producernek, hogy ne számítson a megállapodás folytatására.

Breuer Péter Heti TV-je első lépcsőben a korábban fideszes városvezetés által fizetett összeg kevesebb, mint feléért volt kénytelen elkészíteni az Erzsébetvárosi Híradó című műsort az új városvezetésnek, de

most a stúdió bérleti szerződését is felmondja az önkormányzat.

Az Erőműháznak nevezett Wesselényi utcai ingatlanban a Heti TV stúdiója mellett kulturális célokra használt helyiségek is működnek, itt próbált például a 100 Tagú Cigányzenekar is.

Bajkai István, aki 2014 és 2018 között az alpolgármesteri posztot is betöltötte a kerületben, a Facebookon közzétett videójában elmondja, hogy a korábbi fideszes városvezetés 200 millió forintból újította fel az épületet, melyet most a Niedermüller vezette önkormányzat kéthetes határidővel lefolytatott pályázaton igyekszik öt évre bérbe adni.

Breuer Péter lapunknak elmondta, hogy a Heti TV stúdiójának elköltöztetése több millió forintos költséget jelent majd Magyarország egyetlen zsidó tematikájú televíziójának, arról nem is beszélve, hogy a megfelelő helyiség megtalálása és a költözés lebonyolítása a rendelkezésre állónál hosszabb időt is igénybe vehet.

Niedermüllerék szélnek eresztették a Csányi5 kuratóriumát

Az új elnök Székely Gábor, korábbi SZDSZ-es politikus, a Szerencsejáték Zrt. volt vezérigazgatója.