Iráni tábornok: porig romboljuk Tel-Avivot, ha Izrael rossz lépést tesz

Abolfazl Shekarchi iráni tábornok „pszichológiai hadviselésnek” minősítette Aviv Kochavi izraeli vezérkari főnök friss nyilatkozatát, és „Haifa és Tel-Aviv” elpusztításával fenyegetőzött – írja az Algemeiner.

Kochavi kedden nyilatkozta, hogy az IDF készen áll az ellencsapásra Iránnal szemben, és figyelmeztette a Biden-kormányt, hogy ne térjen vissza a 2015-ös atomalkuhoz.

Az izraeli vezérkari főnök azt mondta, hogy még egy javított alku is „rossz (lenne) stratégiai szempontból”, és hogy a nukleáris fenyegetettség Izrael számára „elfogadhatatlan”.

Shekarchi erre reagálva azt nyilatkozta egy iráni hírügynökségnek, hogy

„ha a legkisebb hibát vesszük észre a cionista rezsim részéről az iszlám köztársaság (Irán) irányába, megtámadjuk a rakétakilövő bázisokat, amelyekkel ők megtámadnák Iránt, és gyorsan porig romboljuk Haifát és Tel-Avivot”.

Az iráni tábornok szerint Izrael „nincsen tisztában” Irán katonai képességeivel.

Mahmoud Vaezi, Hasszán Róháni iráni elnök személyzetének vezetője arról beszélt, hogy az irániak már ismerik a „cionista rezsim nyelvét”, és tudják, hogy ez csak „pszichológiai hadviselés”.

Szerinte Izraelnek „nem tervezi és nem is tudná megtámadni” Iránt.

Benjamin Netanjahu izraeli elnök ugyanekkor tisztázta, hogy

„nem fogjuk hagyni, hogy Iránnak atomfegyvere legyen. Ezt ellenségeinknek és barátainknak is mondom. Elsődleges célunk, hogy megőrizzük országunk életét”.

Kochavi vezékari főnök: csapást mérünk mindenkire, aki részt vesz Izrael elleni akciókban

Aviv Kochavi az IDF vezérkari főnöke kemény üzenetet küldött Iránnak.