Joe Biden elkanyarodott egy zsidó szendvicsezőbe

Joe Biden ír katolikus ugyan, de állítólag rajong a zsidó ételekért. Vasárnap, úton a Fehér Házba a Szentháromság katolikus templomból, ahol először vett részt elnökként misén, a családi autókonvoj a „Call Your Mother” (Hívd anyádat) szendvicsező felé vette az irányt egy hagyományos zsidó bagel-szendvicsért.

A bagelező bár nem kóser ugyan, magát „zsidósnak” reklámozza és olyan, hagyományosan zsidó ételek kínál, mint a füstölt lazacos-krémsajtos bagel-szendvics.

Az étterem társtulajdonosa az a Jeff Ziets, aki 2014 és 2017 között maga is szolgált a Demokratikus Gazdasági Tanácsban Obama elnöksége alatt és jelenleg a Biden-kormány COVID-19 járvány elleni védekezését irányítja.

Call Your Mother Deli on Twitter: „We got ya @POTUS! 🥳🥯🤯 https://t.co/i5ZFVeG0IG / Twitter”

We got ya @POTUS! 🥳🥯🤯 https://t.co/i5ZFVeG0IG

A Washingtoniak Magazinja szerint a szendvicsező receptjeinket vizsgálatát Zients otthonában végezték. Ezt követően lépett kapcsolatba Zients Andrew Danával, a Call Your Mother séfjével és későbbi partnerével.

“Ziets hozzám hasonlóan jól ismeri ezt a környéket, de ő is sok időt töltött New Yorkban és jól ismeri az ottani deli-kultúrát” – mondta Dana az újságnak.

Ők a Biden-adminisztráció zsidó tagjai

Joe Biden amerikai elnök a beiktatását megelőző hónapokban kialakította az új kabinetet, melynek kulcsszerepeibe több zsidó származású, vallású embert is delegált.