A BKV-nak csaknem 25 milliós követelése volt Heisler becsődölt cége felé, ebből 85 ezer forint realizálódott

A Mandinerhez eljutott információk szerint a Mazsihisz elnökének, Heisler Andrásnak előéletével kapcsolatban komoly aggályokat fogalmaznak meg belső kritikusai.

Heisler, miután egyszer már vezette a Mazsihiszt, 2013-ban kezdődő újabb ciklusa előtt az EMEF Első Magyar Egyen és Formaruha, Divatáru Gyártó Kereskedelmi Holding Zrt. vezérigazgatója volt. A vállalat az országos hírekbe is bekerült, amikor a BKV-nek leszállított formaruhák kapcsán kénytelen volt elismerni, hogy azok hibásak. Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke 2009-ben nyilatkozott úgy, hogy a minőségellenőrzés szerint nem olyan anyagból készült az öltözék, mint amilyen a szerződésben állt, továbbá hogy a gombok részben rozsdásodtak, és azt is kifogásolta, hogy a textilneműk pár mosás után összemennek.

Az EMEF nem sokkal később, éppen abban az évben,

amikor Heisler András ismét Mazsihisz-elnök lett, lényegében csődbe ment.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Dohány utcai zsinagóga Emanuel-emlékfájánál 2019. március 12-én. MTI/Mohai Balázs

(…) A Mandiner által megismert dokumentáció szerint azt nem tudni, mi lett a hibás ruhák sorsa, de azt igen, hogy a pénzügyi összeomlás (a könyvvizsgálói jelentés szerint „az alaptőke a törvényben meghatározott minimális összege alá csökkent”) után alig több, mint egy évvel, 2015. március 12-én a hitelezők felszámolást indítottak a cég ellen, amely még 2017-ben is tartott, amikor a felszámoló sikertelenül próbált megszabadulni a nyakán maradt „BKV feliratú, saját gyártású formaruha, egyenruha” készlettől. Az EMEF-et végül csak 2019. augusztus 2-án törölték a cégjegyzékből.

Még 2015. március 27-én fordult a BKV is a céghez, mondván, vele szemben több mint 23 millió forintos követelést tartanak nyilván, ami kiegészült még mintegy egymillió forintnyi késedelmi kamattal. Csakhogy a próbálkozás hiábavaló volt, s miután elindult a felszámolási eljárás, a közlekedési vállalat már kénytelen volt a felszámoló céghez fordulni igénybejelentéssel.

A BKV a nagyjából 25 milliós követelésből azonban annak csupán a töredékét tudta realizálni.

„A partner vagyoni helyzetére tekintettel az eljárás lezárultakor a felszámoló bíróság által jóváhagyott vagyonfelosztási javaslata alapján 85.073.- Ft került Társaságunk részére átutalásra”

– tudatta a vállalat.

A teljes cikk itt olvasható.

Kalandormágnes a Síp utcában

A Síp utca világi vezetősége az elmúlt hét évben valamilyen rejtélyes oknál fogva mágnesként vonzza a peches egzisztenciákat. De vajon miért?