Izrael-ellenes tömeg vonult fel Karacsiban

A jobboldali pakisztáni iszlamista párt által szervezett rendezvényen több tízezren is részt vehettek.

Nagyszabású felvonulást rendeztek az Izrael-ellenes erők Karacsiban. A „milliós menetről” készült felvételek csütörtökön kezdtek el terjedni a közösségi médiában, a rendezvényt egy ellenzéki, jobboldali iszlamista párt szervezte. A tüntetés célja az volt, hogy elrettentsék a pakisztáni kormányt az Izraellel történő esetleges békekötéstől. A felvételeken az látszik, hogy a több tízezer felvonuló a JUL-F párt fekete- fehér színeit ábrázoló zászlókat lenget – számol be róla a The Algemeiner.

„Izrael részt vett a palesztinok elleni népirtásban, soha nem hagynánk, hogy a szövetségi kormányunk diplomáciai kapcsolatot alakítson ki az országgal”

– mondta a JUL-F párt egyik vezetője, Maulana Saleemullah Alwazi egy korábbi tüntetésen.

A pártelnök, Fazal-Ur-Rehman szintén támogatta a felvonulást, és ő akár az Imran Khan miniszterelnökkel szembeni koalíció élére is állhat.

„Kasmír helyzete teljesen ugyanaz, mint Palesztina helyzete. Ha elismerjük Izrael térnyerését a palesztin területeken, el kellene ismernünk azt is, amit India tesz Kasmírban, ezzel pedig elvesztenénk morális hitelességünket”

– mondta Khan egy korábbi interjúban.

Decemberben magas rangú pakisztáni politikusok tagadták, hogy küszöbön állna egy ilyen megegyezés, pedig Izrael több arab országgal is rendezte a viszonyát, beleértve az Egyesült Arab Emírségeket és Bahreint.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Pakisztán vezetése lesz a következő, aki normalizálja a kapcsolatait Izraellel?

A hírek szerint pakisztáni és izraeli köztisztviselők titkos tárgyalásokon vettek részt.