Hillary Clinton szerint a problémát a fehér felsőbbrendűséget hirdetők okozzák Amerikában

Hillary Clinton szerint a Trump elleni impeachment-eljárás „szükséges,” de nem fogja megoldani a „fehér felsőbbrendűség” hívei által okozott problémát – írja a Daily Wire.

A 2016-ban elbukott demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton is nyilatkozatot tett a Capitolium múlt heti ostromáról. Hétfői, a The Washington Post-ba írt véleménycikkében követelte, hogy folytassák le a Trump elleni impeachment-eljárást, és távolítsák el a hivatalából. Szerinte azonban még ez sem fogja megoldani a “fehér felsőbbrendűség” problémáját, ami állítása szerint a Capitolium támadóit tüzelte.

Hogy az ebben hívőket kordában tartsák, szerinte cenzúrára van szükség a közösségi médiában.

Clinton, aki szinte nem is említette cikkében a megválasztott elnököt, Joe Bident, kijelentette a Fox News szerint, hogy “felajánlja támogatását az elnök második impeachmentjéhez, de hozzátette, hogy az alapvető probléma, ami a Capitoliumnál történt zavargásokhoz vezetett – a fehér felsőbbrendűség elmélete – így is meg fog maradni.”

Clinton megosztotta a cikket Twitteren is, azt állítva, hogy előre számított a múlt heti eseményekre. Szerinte azok senkit sem lephettek meg, aki már küzdött a “fehér felsőbbrendűség” híveivel.

“A múlt heti támadás szomorú és felháborító volt” – írta – “De egyáltalán nem sokkoló”.

A zavargás, ami Donald Trump támogatói nagygyűlése után történt, és a novemberi választási eredmények megváltoztatását tűzte ki célul, a “fehér felsőbbrendűségben hívők sérelmeinek tragikusan előrelátható következménye volt” – írta Clinton hétfőn.

Amellett, hogy támogatja az impeachment-eljárást – ami valószínűleg sikertelen lesz, hiszen Trumpnak már csak pár napja van hátra elnökségéből – azt is akarja, hogy a demokraták tovább menjenek a “fehér felsőbbrendűség” kigyomlálásában. Még kongresszusi képviselőket is ki akar rúgatni.

“Le kéne mondaniuk azoknak a képviselőknek, akik támogatták abban, hogy megingassa a demokráciánkat. Azokat pedig, akik belföldi terroristákkal szövetkeztek, azonnal ki kéne rúgni. De ez nem fogja megoldani a szélsőségesek, a fehér felsőbbrendűségben hívők nyújtotta problémát Amerikában.”

Úgy néz ki, a demokrata házelnök, Nancy Pelosi és a többi demokrata már elgondolkodott azon, hogy kiszorítson egyes republikánus törvényhozókat a kongresszusból.

Amellett, hogy benyújtották az impeachmentre vonatkozó kérelmet, amiben “lázadásra való buzdítással” vádolják az elnököt, elgondolkodtak annak a lehetőségén, hogy “kitiltsanak néhány tagot,” akik “felkelésben, vagy lázadásban vettek részt” az NBC szerint.

Pelosi az NBC szerint a többi demokrata tanácsát kérte a “14. alkotmánymódosítás 3. bejegyzéséről,” ami hatalmat ad a kongresszusnak, hogy eltávolítson olyan tagokat, akik “felkelésben, vagy lázadásban” vettek részt az USA kormánya ellen, vagy “segítséget, vagy biztonságot nyújtottak az ország ellenségeinek.” Ahhoz, hogy ezt megszavazzák, kétharmados többség szükséges a képviselőházban és a szenátusban is.

De Clinton háborúja a “fehér felsőbbrendűségben” hívők ellen nem áll meg itt. Követelte, hogy a köz- és a magánszektor is vegyen részt az “erőszakos beszéd” és az “összeesküvés-elméletek” cenzúrázásában. Felelősségre vonta őket, amiért “kudarcot vallottak abban, hogy elszámoljanak a kárral, amit az országnak okozott egy erőszakra buzdító elnök, a lángokat szító kongresszusi vezetők, valamint a közösségi média platformjai, amik segítettek, hogy Trump támogatói összesküvéselmélet-hívőkké váljanak.”

Hogy elkerüljék a következő támadást, ahhoz Clinton szerint a közösségi felületek cenzúrája szükséges. “A Twitter és a többi cég jól tette, hogy megakadályozták, hogy Trump a platformjaikat használja. Azonban ennél többet kell tenniük azért, hogy megállítsák az erőszakos beszéd és az összeesküvés-elméletek terjedését” – írta.

Donald Trump elismerte választási vereségét

Az elnök videóüzenetben kijelentette, hogy a Capitoliumba betörők nem képviselik Amerikát és meg fognak fizetni a tetteikért.