Licit indult egy Benedek Tibor által szignózott vízilabdára Zsombi érdekében

Már 240 ezer forintnál jár a licit arra a vízilabdára, amit a tavaly elhunyt ikon, a sokszoros olimpiai- és világbajnok Benedek Tibor dedikált, és amit tulajdonosa jótékony célra, az SMA-s kazincbarcikai kisfiú, Zsombor támogatására ajánlott föl – írja a 444.

Az ezer forintról indult licit még január 4-ig tart, a Zsombor gyógyulását támogató alapítvány addig várja a felajánlásokat a labdáért.

A posztra időközben a magyar férfi vízilabda válogatott is felfigyelt.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Zsomborról egy korábbi cikkben lehet olvasni: e szerint a kisfiú a gerincvelői izomsorvadás I-es típusában szenved.

Ő a negyedik magyar kisfiú, akinek a világ legdrágább gyógyszerére, a 700 millió forintba kerülő Zolgensmára gyűjtenek.

Édesanyja, Burinda-Szűcs Szabina a Blikk-nek adott interjúban mesélt megpróbáltatásaikról, illetve a nemrégiben elindult gyűjtésről.

„Zsombi tünetei körülbelül 4-5 hónapos kora körül jelentkeztek. A mozgása fokozatosan épült le, de mivel szívbetegséggel született, így azt gondoltuk, ez okozza” – mesélte édesanyja.

„Mindössze 5 hónapos volt, amikor a szívműtétje megtörtént, nem sokkal azután pedig kiderült, hogy SMA-s. Nehezen tértünk magunkhoz a sokkból, hiszen alig voltunk túl az első nagy megpróbáltatáson, már jött is a következő. Mindenhol azt olvastam, kezelés nélkül még a kétéves kort sem éli meg, ebbe belegondolni is szörnyű volt. A szíve miatt nem kezdhettük el azonnal a terápiákat, tornákat, ezek viszont ebben a korban is kulcsfontosságúak a fejlődésében.”

A dedikált labdára ma estig lehet licitálni.

Benedek Tibort választották az elmúlt évtizedek legjobb vízilabdázójának

A júniusban elhunyt sportoló több mint ötvenezer közönségszavazat alapján érdemelte ki az újabb rangos elismerést.