Mentősnek adta ki magát a tinderes csaló, előbb kapott oltást

Shimon Hayut, aki korábban európai nőket szédített a Tinderen, ezúttal az orvosokat verte át: egészségügyi dolgozónak adta ki magát, ezért már hétfőn beoltották Izraelben.

Mentősként jelentkezett az oltásra egy fiatal izraeli férfi, akit már többször leültettek csalásért. Shimon Hayut korábban a Tinderen vadászott lányokra, akiknek egy gazdag oligarcha fiaként mutatkozott be, most pedig a koronavírus elleni oltásra jelentkezett be jogosulatlanul – írja a The Times of Israel.

A 30 éves férfi egy videót is közzétett az oltás pillanatairól a közösségi oldalán.

A Bnei Brakban lévő egészségügyi központ, ahol Hayutot is beoltották, vizsgálatot indított az ügyben, és elrendelte az egészségügyi munkaviszony igazolását az oltások előtt.

Hayut a 12-es csatornának azt mondta, hogy a veszélyeztetett csoportba tartozik, de vizsgálatok kiderítették, hogy egészséges. A férfi azzal is fenyegetőzött, hogy bepereli az oltást végző egészségügyi központot, és hazugságnak nevezte, hogy mentősnek adta ki magát.

„Minden tisztelettel, én nem az az ember vagyok, aki 3-4 órát áll sorba. Üzletember vagyok, van pénzem, megveszek bárkit és bármit, amit csak akarok” – mondta Hayut.

A csatorna arról is kérdezte, fizetett-e az oltásért. „Tegyük fel, hogy igen. Időpontom volt az oltásra, lehet, hogy hiba csúszott a rendszerbe. Végülis, ez egy harmadik világbeli ország” – válaszolta Hayut. Hozzátette: segített a vakcinák behozatalában, de pontosan nem részletezte, hogyan.

Hayut 2019 decemberében azért került börtönbe, mert kiderült: több százezer dollárral károsított meg olyan nőket, akiket a Tinder társkereső alkalmazáson ismert meg.

A 15 hónapos büntetéséből mindössze 5 hónapot kellett letöltenie, mert az izraeli büntetés-végrehajtás attól tartott, hogy járvány törhet ki a börtönökben, és csökkenteni akarták a börtönpopulációt. Nem ez volt az első ügye, 2017-ben is elítélték már csalással, de később többször is Európába menekült hamis útlevéllel.

Izraelben a koronavírus elleni oltást jelenleg csak az egészségügyi dolgozók, a 60 év felettiek és a kockázati csoportba tartozók kaphatják meg. Az ország a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű vakcináját alkalmazza, amit két részletben kell beadni. Az egyelőre nem tisztázott, hogy Hayut megkaphatja-e az oltás második részletét.

Rács mögé kerül az izraeli “Tinder-svindler”

Hayut édesapja az El Al légitársaság főrabbija.