Katonai célpontokat ért légicsapás Damaszkusz külvárosában

Rakétacsapás érte szerdára virradóra Damaszkusz egyik külvárosát, a támadásban legalább egy ember meghalt, és hárman megsebesültek – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva.

A jelentés szerint az áldozatok mind katonák.

A szíriai hírügynökséget tájékoztató forrás szerint „az izraeli ellenség” Galilea északi részéről indította a támadást. A rakéták egy részét állítólag megsemmisítette a szíriai légvédelem.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem reagált a SANA hírére.

Izrael az idén több mint harminc légitámadást hajtott végre szíriai célpontok ellen a szíriai fegyveres konfliktust nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSHD) nevű szervezet összesítése szerint. Legutóbb december 25-én hajtott végre rakétatámadást, amelyben az OSDH szerint legalább hat Irán-barát fegyveres vesztette életét.

Korábban Izrael is elismerte, hogy több támadást is végrehajtott Szíriában a polgárháború 2011-es kitörése óta, mert stratégiai fenyegetést lát a damaszkuszi vezetéssel szövetséges Irán egyre erősödő befolyásában.

Újabb izraeli légicsapás Szíriában

Szíria védelmi minisztériuma azt állítja, hogy lelőtte az izraeli rakétákat, az izraeli légierő vadászgépei a hírek szerint nem sokkal a támadás előtt Bejrút felett is elrepültek.