Antiszemita támadások érték a francia szépségverseny résztvevőjét

A közösségi médiában estek neki a Miss France résztvevőjének, April Benayoumnak, miután a nő felfedte a szombati műsorban, hogy édesapja Izraelből származik.

Főként Twitteren záporoztak rá a durván antiszemita kommentek, amikben követelték, hogy zárják ki a versenyből származása miatt. “Hitler elfelejtett kiirtani téged, Miss Provence” – idézte az egyik felhasználót a The Algemeiner.

A támadásokat számos rangos francia zsidó szervezet is elítélte. A Franciaországi Zsidó Intézmények Képviselő-testülete (Crif) szerint a kommentek “gonoszak és elfogadhatatlanok.”

A Nemzetközi Liga a Rasszizmus és Antiszemitizmus Ellen (Licra) pedig követelte, hogy a törvény előtt feleljenek a posztok írói.

Izrael francia nagykövetsége ezt írta: “A lehető legerősebben elítéljük ezt az antiszemita és az anticionista gyűlöletáramot.”

Több politikus, köztük Gerald Darmanin belügyminiszter is megszólalt az ügyben. Ő azt írta, hogy “az üzenetek szerzői szégyelljék magukat.”

Elítélték a 2015-ös párizsi merényletek további négy vádlottját

Ahhoz a 14 emberből álló csoporthoz tartoztak, akiket a 2015 januári terrortámadásokkal kapcsolatban bíróság elé állítottak.