Hasszán Rohani: Iránnak jót jelent a „zsarnok” Trump távozása

Teherán nem üdvözli Biden hatalomra lépését, de örül, hogy megszabadult Trumptól.

Néhányan azt mondják, túlzottan várjuk Bident. Nem, nem várjuk, de nagyon örülünk, hogy Trump elhagyja a Fehér Házat” – mondta Haszan Róhani egy kormányülésen az AFP beszámolója szerint.

Köszönjük Allahnak, hogy ezek az utolsó napjai elnökként” – tette hozzá, később pedig terroristának, zsarnoknak és gyilkosnak nevezte a leköszönő elnököt.

Róhani szerint az amerikai választások eredménye azt mutatja, hogy az amerikaiak egy „törvénytisztelő” elnököt szeretnének, és arra kérte Bident, váltsák be a hozzájuk fűzött reményeket – írja az Arutz 7.

Trump 2018-ban egyoldalúan kiléptette az Egyesült Államokat az iráni atomalkuból, és ismét szankciókat vetett ki a közel-keleti államra. Ezzel szemben Joe Biden kampánya során jelezte: visszalépteti az Egyesült Államokat az egyezménybe, ha Irán visszacsökkenti az urándúsítás mértékét a megállapodásban foglaltak szintjére.

Mohamed Dzsavíd Zaríf iráni külügyminiszter nemrég arról beszélt: nem tárgyalják újra a 2015-ös megállapodást az Egyesült Államokkal. Ennek ellenére Biden jelezte, hogy továbbra is az iráni alkuba való visszalépésen gondolkozik.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Biden Irán-politikája nemcsak fenntarthatatlan, hanem veszélyes is lehet

A megválasztott elnök nem ígérheti meg idő előtt a szankciók feloldását, és le kell állítania az ország atomprogramját is.