Baranyi: Annak kell bocsánatot kérni, aki egy ócska propagandista

Egy budapesti zsinagóga előtt vonta kérdőre a Pesti TV Riporter stábja Ferencváros polgármesterét egy, a napokban megjelent hangfelvétel miatt, amelyen az hallható, amint Baranyi Krisztina „rohadt szemét zsidó befektetőről beszél” – szemlézte az adást a Mandiner.

Bohár Dániel, akkor konfrontálta a politikust, mikor az épp a Páva utcába érkezett hanukai gyertyagyújtásra, a riporter azt akarta megtudni a polgármestertől, hogy szeretne-e bocsánatot kérni.

„Akkor kérek bocsánatot, amikor nem védem meg a zsidókat olyan emberektől és olyan szóhasználatokról és olyan szófordulatoktól olyan érvkészlettől, amit egyébként ellenük használnak”

– mondta a polgármester.

Baranyi úgy folytatta: „annak kell bocsánatot kérni, aki egy olyan médiában dolgozik, aki újságírónak mondja magát és közben egy ócska propagandista.”

A polgármestert lapunk elsők között szólaltatta meg a hangfelvétel nyilvánosságra kerülését követően, aki elmondta, hogy ő kérdésként tette fel a kiemelt mondatot, amiben azt feltételezte, hogy az önkormányzati képviselők egy része antiszemita okokból ellenzi, hogy az önkormányzat eladjon egy telket egy zsidó vállalkozónak. Az interjú során a Neokohnnak elmondta, hogy ezért nem gondolja, hogy bocsánatot kellene kérnie.

A Tett és Védelem alapítvány is reagált, akik azt írták, hogy: sajnálatosnak és károsnak tartjuk, hogy az utóbbi időszakban egyre több politikai, gazdasági természetű vitában a zsidóságot használják aduászként, sokszor taszító sztereotípiák és negatív karaktervonások kíséretében. Problémásnak tartjuk, hogy egy felelős közéleti szereplő nyilvános vitában ilyen meggondolatlan képzettársítást enged meg magának, függetlenül a politikai hovatartozásától és motivációitól”

Baranyi: nem nekem voltak antiszemita felhangjaim

„…rohadt, szemét zsidó…” – mondta egy, hétfőn nyilvánosságra került hangfelvétel tanúsága szerint Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere. Erről, és a kerületében állítandó Black Lives Matter (BLM) tematikájú szoborról kérdeztük.