Trump-párti felvonulókat támadtak meg szélsőbaloldaliak Washingtonban (videó)

Káoszba fulladt az Egymillióan Trumpért elnevezésű felvonulás Washingtonban, miután a BLM és az Antifa aktivistái megtámadták a demonstráció hazainduló résztvevőit – számolt be a The Daily Wire. 

Közel tízezren tüntettek Donald Trump amerikai elnök mellett Washingtonban, de a felvonulás végeztével szélsőbalos aktivisták rátámadtak a résztvevőkre. A verekedések után legalább 20 embert letartóztattak. A rendőrség közleménye szerint két rendőr megsebesült, és több fegyvert lefoglaltak.

A tüntetők egyebek közt a „Még négy év!” jelszót skandálták, ezzel utalva arra, hogy Donald Trumpot tekintik a november 3-i elnökválasztás győztesének.

A helyszínen levő újságírók videók tucatjait töltötték fel az internetre, amelyeken jól látható, hogy fekete ruhás ellentüntetők fellökik, verik, leöntik, és terrorizálják az elnök támogatóit.

Ellentüntetők fellöknek egy Trump-pólót viselő idős férfit: 

No Title

another #Trump supporter from the #MAGAMillionMarch attacked in #BLMPlaza pic.twitter.com/2U3JYoQkuA

Donald Trump autóval látogatott ki a demonstrációra, amelyet a Women for America First nevű csoport szervezett. A beszámolók szerint több beszéd is elhangzott arról, hogy jogilag kell megtámadni az eredményt, és többen elismételték, hogy a választást szerintük elcsalták. A tömeg azt kántálta, hogy „U-S-A” valamint, „álljon le a csalás.”

Az összegyűltek jelentős része Trump sapkát és öltözetet viselt, valamint amerikai és rendőrség párti kéksávos zászlókat lengettek, amik könnyen kiszúrhatóvá tették őket, miután a felvonulás véget ért.

A tüntetés madártávlatból: 

No Title

pic.twitter.com/uqTZnrC7vO

Az ellentüntetőket a rendőrség igyekezett távol tartani a menettől, de mikor a demonstrálók az esemény befejeztével szétszéledtek, az ellentüntetők rátámadtak a leszakadozó csoportokra.

A rendőrség a videók alapján több támadót is letartóztatott. Az ellentüntetők obszcén szavakat kiabáltak a Trump-párti felvonulókra és a The Blaze beszámolója szerint többen „üsd arcon a MAGA-t”(Make America Great Again) feliratú táblákat lengettek. Többször lehet hallani a videókon „F*** Trump,” a „vesztesek,” „tűnjetek el,” és a „nincs itt számotokra hely,” „Black Lives Matter,” kiabálásokat.

Dan Crenshaw Texas 2-es körzetének republikánus kongresszusi képviselője megosztott egy videót Twitteren, amin egy fiatal párt rángat és önt le folyadékkal a tömeg.

„A baloldal erőszakot alkalmaz. A jobboldal a hangját hallatja. Számít a különbség. A washingtoni üzletek, amik bedeszkázták a kirakataikat, pontosan tudják, mit jelent ez a különbség”- írta Crenshaw.

No Title

The left uses violence. The right uses their voice. The difference matters. And all the DC businesses that boarded up their windows know exactly what the difference is. https://t.co/ZQv3hBTfLw

A Daily Wire egy másik cikkében arról is beszámolt, hogy az ellentüntetők több éttermet is célba vettek, ahol számos Trump-sapkát és pólót viselő ember vacsorázott. Az NBC News egyik riportere arról számolt be, hogy egy PJ Clark étterem teraszán több Trump-párti vendég ült, akiket körbevett a tömeg, majd a tömegből tűzijátékot dobtak az étteremre. A beszámolók szerint hasonló támadás ért két másik éttermet is.

A riporter a Twitteren megosztotta, hogy csak a rendőrség akadályozta meg, hogy a tüntetők neki ne menjenek a néhány még hátramaradt Trump-párti demonstrálónak.

No Title

BREAKING 3 Trump supporters are eating outside at a restaurant, 2 blocks from the White House. 16th & K St. A large group confronts them. Someone throws what appears to be fireworks. Moments later, police push back a crowd that wants to confront Trump supporters: @nbcwashington pic.twitter.com/B8NDOTE0MJ

Az ellentüntetésre kivonult a szélsőjobboldali Proud Boys is, akik több Antifa-taggal összeverekedtek. A nap végére a rendőrség ellentüntetők tucatjait állította elő.

A tüntetők többször is megpróbálták elvenni az amerikai zászlókat a felvonulóktól, és több tucat sapkát is elvettek az emberektől. Az összegyűjtött baseball sapkákból később a szélsőbaloldali csoport tüzet rakott.

Noha a The New York Times című amerikai napilap a washingtoni belbiztonsági minisztériumra (DHS) hivatkozva azt közölte, az idei volt az Egyesült Államok történetének legbiztonságosabb választása, az eredményt többen vitatják. Szerdán Georgia államban hivatalosan is elrendelték a szavazatok kézzel történő teljes újraszámlálását, Trump jogászai pedig újabb perkeresetet nyújtottak be a michigani választási eredmények érvényesítésének felfüggesztése érdekében.

Ki állítja meg az orwelli baloldalt Amerikában?

A választás fontos tétje, hogy Trump vagy Biden elnöksége képes-e visszaszorítani az egyre totalitáriusabb SJW-kultúrát. Seres László publicisztikája.