Trump: „A választásnak még messze nincsen vége”

Donald Trump egyértelművé tette, hogy nem enged a választási eredmények felülvizsgálatából – írja a Mandiner, közölve nyilatkozatának fordítását.

Trump a következő nyilatkozatot adta ki:

„Mindannyian tudjuk miért rohan Joe Biden miért rohan hamis győztesként pózolni, miért segíti őt annyira a média ebben: nem akarják, hogy az igazság kiderüljön. Az igazság az, hogy a választásnak még messze nincs vége. Joe Biden még nem hivatalos győztes egyik államban sem, nemhogy a billegő államokban, ahol éppen a kötelező újraszámolást kezdik meg vagy olyan államokban ahol súlyosan megsértették a kampány szabályait a demokraták. Például Pennsylvaniában nem engedélyezték a jogi megfigyelőinknek, hogy bármilyen hozzáféréshez jussanak a számlálási folyamat megfigyeléséhez. A törvényes szavazatok döntenek arról ki az elnök, nem pedig a média.”

A nyilatkozat szerint „hétfőtől bíróság elé visszük az ügyet, hogy bizonyítsuk, követeljük a választási törvények maradéktalan betartását, így a törvényes győztes helyét is. Az amerikai nép tisztességes választásokat érdemel: ez azt jelenti, hogy megszámlálják az összes törvényes szavazatot és kizárják a törvényteleneket. Csak így lehet biztosítani a közvélemény teljes bizalmát választásainkban. Döbbenetes, hogy a Biden-kampány nem hajlandó egyetérteni ezzel az alapelvvel és azt akarja, hogy a szavazatokat akkor is törvényesnek minősítsék, ha azok csalással vagy előre elkészítéssel vádolhatók meg, sőt akkor is, ha azt nem jogosult, esetleg elhunyt választópolgár nevében adták le. Csak az fél, aki jogsértést követ el, jogellenesen tartaná kint a megfigyelőket a szavazatszámláló szobákból – ezért pedig majd szenvedhet a bíróságon.”

„Szóval mit is rejteet Biden? Addig nem nyugszom, amíg az amerikai nép nem rendelkezik a megérdemelt becsületes szavazatszámokkal és eredményekkel, melyeket a demokrácia megkövetel”

– zárul a nyilatkozat.

A Mandiner teljes cikke itt olvasható.

A vezető hírügynökségek Bident nevezik győztesnek, Trump viszont még harcolna

A CNN után az összes jelentős csatorna Joe Biden demokrata elnökjelöltnek adta a 20 elektort jelentő Pennsylvania államot, Biden azt ígéri, „minden amerikai” elnöke lesz.