Újrázott az Izrael-ellenes „fantasztikus négyes”

Mind a négy hírhedt demokrata képviselőnő, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley, és Rashida Tlaib is újrázhat a képviselőházban, miután még többen szavaztak rájuk, mint első megválasztásuk esetén négy évvel ezelőtt. Ezzel szemben a Floridában republikánus színekben induló iszlámkritikus kijelentéseiről ismert, zsidó származású Laura Loomer nem jutott be a képviselőházba – számol be a Fox News.

A „squadként” ismert négy demokrata képviselő mindegyike folytathatja munkáját a képviselőházban. Cortez New York, Omar Minnesota, Pressley Massachusetts míg Tlaib Minnesota egy-egy körzetének képviseletét látja el.

Az „osztag” tagjai a demokrata párt progresszív baloldalát képviselik és befolyásos hangadókká váltak az elmúlt négy év során.

„A testvériségünk győzött” – szólt Omar Twitter üzenete.

Fontos megjegyezni, hogy a négy progresszív képviselő egyike sem nézett szembe jelentős választási kihívókkal, bár Ocasio-Cortez ellenfele – a republikánus John Cummings, a New York-i Rendőrkapitányság egykori tisztje, jelentős és ismert figura – több mint 10 millió dollárt gyűjtött össze kampányához (Ocasio-Cortez több mint 17 millió dollárból gazdálkodhatott).

Szélsőbalos demokraták újabb kirohanása Izrael ellen

Levelükben azt követelik, hogy Amerika állítsa le az Izraelnek folyósított támogatást, amennyiben a zsidó állam ciszjordániai területeket annektál.

„Életem legnagyobb megtiszteltetése és felelőssége volt, hogy szolgálhatom New York 14. körzetét és a harcolhatok a munkáscsaládokért a kongresszusban” – tweetelt kedden este Ocasio-Cortez. „Köszönöm a Bronxnak és Queens-nek, hogy az ellenünk költött milliók ellenére újraválasztottak és bíztak bennem.”

Már egy ideje elindultak a találgatások arról, hogy a 31 éves Ocasio-Cortez a következő években magasabb tisztségre is pályázhat. Erre a képviselő is utalt nemrégiben egy interjú során.

„Nem tudom, hogy a Házban maradok-e, vagy továbblépek más kihívásokat keresve” – mondta a Ocasio-Cortez a Vanity Fairnek.

Az „osztag” tagjai többek közt arról is ismertek, hogy számos alkalommal bírálták Izraelt és tettek antiszemita jellegű kijelentéseket.

Radikális zsidó republikánus jelölt indulhat Trump választókörzetében

Az előválasztás megnyerése komoly előrelépést jelent a 27 éves politikai aktivista számára.