Radikális zsidó republikánus jelölt indulhat Trump választókörzetében

Laura Loomer, az iszlámkritikus kijelentéseiről ismert republikánus jelölt nyerte a republikánus előválasztást abban a floridai körzetben, ahol Donald Trump is szavaz a képviselőházi választáson novemberben.

Az előválasztás megnyerése komoly előrelépést jelent a 27 éves politikai aktivista számára, akit provokatív kijelentései és az azokra érkező reakciók tettek a Republikánus párt radikális jobboldali szárnyának kedvencévé:

  • 2017-ben, amikor Loomer még oknyomozó újságíróként határozta meg magát, letiltotta az Uber, miután azt javasolta, legyen olyan opció, hogy kocsirendelésnél ki lehessen zárni a muszlim sofőrt.
  • 2018-ban a Twitter függesztette fel a fiókját, amikor zsidóellenesnek nevezte Ilhan Omart, az egyébként tényleg antiszemita kiszólásairól hírhedt demokrata képviselőnőt.
  • Tavaly a Facebook tiltotta le egy olyan kampányban, ahol a platformot gyűlölködésre használó embereket listázott.

Loomer a szavazatok 42 százalékával győzött a republikánus előválasztáson, ahol rajta kívül még öt jelölt mérette meg magát.

Donald Trump Twitter-üzenetben bíztatta Laurát, hogy jók az esélyei a „Pelosi-báb” legyőzésére.

Az amerikai elnök a jelenleg hivatalban lévő zsidó demokrata Lois Frankelre utalt, aki 87 százalékkal ütötte ki szélsőbalos kihívóját a Demokrata párton belül tartott hasonló előválasztáson.

Loomert Trump régi tanácsadója Roger Stone karolta fel és segítette a sikeres kampányban.

A floridai 21-es választókörzet, amely Broward megyét és Palm Beach partvidékét jelenti, magában foglalja Trump Mar-a-Lago-i üdülőhelyét, ahol az elnök is szavaz.

Trump: túlságosan baloldali a Facebook

A Facebook legutóbbi tisztogatási hullámát jobboldali zsidó publicisták sem kerülték el.