Szélsőbalos demokraták újabb kirohanása Izrael ellen

Alexandria Ocasio-Cortez New york-i, Pramila Jayapal washingtoni, Rashida Tlaib michigani és  Betty McCollum minnesotai demokrata párti képviselők arra szólították fel Mike Pompeo külügyminisztert, hogy állítsa le az Izraelnek folyósított amerikai támogatást, amennyiben a zsidó állam júdeai és szamáriai területeket csatol országához – számol be az Arutz7 izraeli hírportál.

A képviselők igyekeznek más demokrata képviselőket is a petíció aláírására bírni.

„Amennyiben az izraeli kormány a jelenlegi amerikai vezetés biztatására meglépi a tervezett annektálást, úgy azt nem ismerjük el, és mindent megteszünk a 3,8 milliárd dolláros katonai támogatás megállítására” – áll a nyilatkozatban.

A petíció nyilvánosságra kerülése után az AIPAC befolyásos Izrael-párti lobbiszervezet Twitter üzenetben hangsúlyozta, hogy a demokrata képviselők tervezett lépése „olyan módon sérti az amerikai-izraeli kapcsolatokat, amelynek az Egyesült Államokra nézve is veszélyes következményei lehetnek, veszélyeztetik Izrael biztonságát és a kétállami megoldást is ellehetetlenítik.”

Az AIPAC arra is felhívja támogatói figyelmét, hogy minden lehetséges módon ellenezzék a négy demokrata képviselő által kezdeményezett javaslatot.

Terroristát vett védelmébe a demokraták palesztin-amerikai képviselőnője

Egy férfi autóval hajtott az izraeli ellenőrzőpontnak, a katonák ezután hatástalanították. A demokrata Rashida Tlaib kiállt mellette.