Terroristát vett védelmébe a demokraták palesztin-amerikai képviselőnője

Egy férfi autóval hajtott az izraeli ellenőrzőpontnak, a katonák ezután hatástalanították. A demokrata Rashida Tlaib kiállt mellette.

Nem okozott nagy meglepetést Rashida Tlaib, miután a Twitteren vett védelmébe egy palesztin terroristát. Az amerikai demokrata képviselőnő szerint ugyanis az izraeli katonaság igazságtalanul lőtte le azt az Ahmad Erekatot, aki múlt héten hajtott autójával egy ellenőrzőpontnak.

A biztonsági kamerák felvételei szerint a 27 éves férfi lassan odagurult az átkelőponthoz, majd kormányával az apró épületnek irányította járművét. A benne tartózkodó izraeli katona nő kirepült az ellenőrzőpontból a becsapódáskor.

Ezután az elkövető kiszállt az autóból, majd az ott álló katonák lelőtték. A férfi állítólag Saeb Erekat, a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) főtitkárának unokatestvére volt. Az esetet követően Noura Erakat, a Democracy Now aktivistája azt állította, hogy szintén rokonságban állt vele.

Leírása szerint Ahmad azért kelt útra, hogy felvegye lánytestvérét, aki esküvőjére készült. Továbbá Ahmed „valószínűleg elveszítette uralmát a jármű felett” vagy „összezavarodott az autójában”.

Másik magyarázata szerint a „férfi térde megrándulhatott”, ezért hajtott az izraeli katonák közé járműjével.

Ezzel szemben az izraeli katonaság egyértelműen terrorista cselekménynek ítélte az esetet, a megsérült katona nőt pedig kórházba szállították.

Tlaib a történtek után olyan bejegyzéseket osztott meg, amikben az izraeli katonákat vádolták. Az amerikai képviselőnő nem első alkalommal mutatott elfogultságot a zsidó állam képviselőivel szemben. Márciusban antiszemita szerző könyvét reklámozta nyilvánosan Izrael-ellenes pólóban, és nem egyszer szállt versenybe a Demokrata Párt két másik üdvöskéjével, Alexandria Ocasio-Cortezzel és Ilhan Omarral, hogy ki tud meredekebb állításokat tenni Izraelt illetően.

Faji szegregációval vádolja Izraelt az USA palesztin származású kongresszusi képviselője

Úgy tűnik, Rashida Tlaib versenybe szállt Ilhan Omarral, hogy melyikőjük tud meredekebb kijelentéseket tenni.