Tovább provokál a Demokrata Párt palesztin-amerikai üdvöskéje

Antiszemita szerző könyvét reklámozta Izrael-ellenes pólóban Rashida Tlaib, az amerikai politikai színtér egyik legszélsőségesebb szereplője.

„A pólója szerint a politikus támogatja Izrael és hét millió zsidó lakosa a föld felszínéről való eltörlését. Antiszemitizmusa nem ismer határt”

– fakadt ki Neil Strauss, a Republikánus Párt zsidó koalíciójának szóvivője annak kapcsán, hogy Michigan állam palesztin származású képviselője egy Twitter-fotón fejezett ki újabb egyértelmű Izrael-ellenes gesztust.

Fotó: Twitter

A fényképen Rashida Tlaib egy könyvet mutat be, egy másik ismert Izrael-ellenes közéleti személy, Linda Sarsour legújabb munkájának kíván reklámot csinálni.

Mióta Tlaib tavaly januárjában megkezdte működését a Kongresszusban, ez már a sokadik eset, hogy zsidó kollégáit sokkolja kendőzetlen antiszemitizmusával. Mostani provokációjával alighanem egy újabb határt is túllépett, hiszen a póló, amiben fotóztatta magát, egyértelműen agresszív térfoglalásra utal.

A Jewish News Syndicate cikkében kiemelik, hogy a politikai üzenettel bíró pólót viselő politikus számára szinte természetes, hogy irodájában kezdetektől kezdve egy olyan térkép található a falon, amely Izraelt mutatja, de „Palesztina” van kiírva az ország felett, mintegy a létező állam létjogosultságát megkérdőjelezve.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a képviselő milyen hevesen támogatta a BDS-mozgalom különféle törekvéseit, és hogy mekkora örömmel állt Bernie Sanders támogatói közé, a veterán politikus kampányának kezdetekor.

USA: Izrael-gyűlölettel erősítik Bernie Sanders kampányát

Bejelentették, hogy Ocasio-Cortez, Omar és Tlaib is a vermonti szenátort támogatják az elnökjelöltségért folytatott versenyben.

Tlaib munkásságát konzervatív elemzők rendszerint radikális, progresszív és szocialista jelzőkkel illetik. A képviselő asszony kétségtelenül új színfoltja az amerikai baloldalnak, és nem átall olyanokkal találkozni, mint a Hezbollah terrorszervezetet támogató Abbász Hamideh, aki Izraelről csak mint „terrorista entitásról” beszél – emlékeztet a Jewish News Syndicate írása.