Dershowitz: Izrael jó kezekben van, bárki nyer is az elnökválasztáson

A híres demokrata párti ügyvéd, aki a Donald Trump ellen folyó impeachment-eljárásban ellátta az elnök védelmét, ezúttal kijelentette, hogy „Trump volt Izrael szempontjából a talán valaha volt legjobb amerikai elnök, de Joe Biden is Izrael barátja” – írja az Arutz7 izraeli híroldal.

Alan Dershowitz méltatta Donald Trump elnök Izrael érdekében tett lépéseit, azonban a ma esedékes elnökválasztás előtt kijelentette, hogy szerinte Trump kihívója, Joe Biden volt alelnök is támogatni fogja a zsidó államot.

A Galei Cáhál nevű izraeli katonai rádiónak nyilatkozva Dershowitz elmondta, hogy

„Trump Izrael történetében a leginkább támogató amerikai elnök, de Biden is Izrael barátja. Ezért bármi is lesz a választások eredménye, Izrael jó kezekben van.”

Dershowitz annak ellenére látta el Trump elnök védelmét az ellene lefolytatott impeachement eljárásban, hogy ő maga mindig is demokrata elkötelezettségű volt.

Amikor Trump kijelentette, hogy nem biztos, hogy el fogja fogadni a választások eredményét, Dershowitz elmondta: „Egy elnök nem beszélhet így. Ennek ellenére nem hiszem, hogy tüntetések lesznek, hacsak nem lesz túl hamar eredmény. Bárhogy legyen is, egy elnök mindig köteles elítélni az erőszakot.”

Mi történik, ha döntetlenül zárul az amerikai választás?

Az amerikai alkotmány miatt egy ilyen helyzet még akkor is Trump győzelmét jelentheti, ha mind a két ház a demokraták kezében van. Hajdú Tímea elemzése.