Sokaknak nem tetszett, hogy Hitlerrel példálózott a demokrata elnökjelölt Trumppal szemben

Joe Biden Észak-Korea kapcsán tett kínos megjegyzést az elnökjelölti vitán.

Október 22-én Nashville-ben tartották a második — és egyben utolsó — elnökjelölti vitát az Amerikai Egyesült Államokban. Az esemény után azonnal számos elemzés jelent meg a republikánus és demokrata induló összecsapásáról (a miénk itt olvasható), ám úgy tűnik, hogy van egy pont, ami sokáig beszédtéma marad az amerikai közéletben.

Az egyik legkínosabb rész Kim Dzsong Un kapcsán jelentkezett.

Azt követően, hogy Joe Biden szóvá tette Donald Trump egykori találkozóját Észak-Korea vezetőjével, a jelenlegi elnök azt felelte, hogy szerinte „a más országok vezetőivel fenntartott jó kapcsolat egy jó dolognak számít”.

Erre adott válaszában a demokrata politikus meglehetősen erős hasonlattal élt, és azt felelte, hogy:

„ez úgy hangzik, mintha arról beszélnénk, hogy jó kapcsolatot ápoltunk Hitlerrel, mielőtt konkrétan megszállta Európát”.

A Jerusalem Online szerint azonban Biden megjegyzése sokakat sokkolt, és jelentős kritikát váltott ki, ami a közösségi médiában is azonnal helyet kapott.

No Title

sorry when did we have a good relationship with hitler? that is so ahistorical

No Title

Trump was just saying that it was important to maintain diplomatic relationships with other countries.Biden’s like: „Why do you love Hitler, you alt-right, Proud Boy, transphobic fascist?”

No Title

First person to bring up Hitler, loses ten points!

Voltak, akik egyenesen „történelmietlennek” nevezték a demokrata jelölt megjegyzését, mások szerint pedig Hitler nevének „bedobásával” azonnal szavazókat is veszített a demokrata politikus, aki túlreagálta a helyzetet.