Heisler András mindenkit felszólított, hogy ne olvassanak el valamit

A Mazsihisz elnöke jogi lépéseket is készül tenni valamilyen dologgal kapcsolatban – legalábbis ez szerepel nyilvános Facebook-posztjában.

„A közösségi médiában megjelenő ‘smúz…’ szélsőjobboldali, neonáci portálok hangnemét idéző stílusa, szándékosan hazug állításai, a Mazsihisz szervezetét, munkatársait és vezetőit tudatosan lejárató hamis információi, uszítása, félelem- és gyűlöletkeltő tartalma a magyar zsidó közösség elleni vétek” – írja Heisler András.

„Ezért minden jóérzésű barátunkat arra kérek, az idézett nevű szennyoldalt ne olvassa, hiteltelen állításait ne terjessze, semmilyen kapcsolatot ne tartson alkotóikkal, ne válaszoljon és ne higgyen nekik: aljas tevékenységük egyetlen célja a Magyarországon 160 éves tradícióval rendelkező neológia szétverésére.”

Mint posztjában tisztázza, „a valótlanságokra nem válaszoltam, s az elmaradt válaszok hiánya szemmel láthatóan megzavarta alkotóikat. Eredetileg a megbuktatásomat előkészítő sikertelen akció lassan már mindenki, de legfőképpen a neológ zsidó közösség elleni kampánnyá módosult. Zsidók rombolják saját közösségüket, hisz’ valódi céljuk láthatóan a Mazsihisz – mellesleg kelet-közép Európa legnagyobb zsidó szervezete – működésének ellehetetlenítése. A gyűlölködés oldalán ugyanis nem annyira észérvek és erkölcsi megfontolások állnak, sokkal inkább külső erők által táplált alantas indulatok dühöngenek.”

Bejegyzését azzal zárja, hogy „a teljes magyarországi neológ rabbikar és a Mazsihisz vezetése már kiállt a mocskos kommunikáció ellen. Akik erre sem hallgatnak, azokat negligálni kell.

A Szövetség elnökeként felkértem szervezetünk ügyvezetőjét a jogi lépések megtételére.”

Kalandormágnes a Síp utcában

A Síp utca világi vezetősége az elmúlt hét évben valamilyen rejtélyes oknál fogva mágnesként vonzza a peches egzisztenciákat. De vajon miért?