„Trump csak színleli, hogy koronavírusos lett” – hirdeti a Palesztin Hatóság

A palesztinok vádja szerint az amerikai elnök csak szimpátiát akart szerezni azzal, hogy múlt héten pozitív tesztről tett bejelentést.

Újabb meredek összeesküvés-elmélettel jelentkezett a Palesztin Hatóság, aminek hivatalos folyóirata címlapon közölt írást arról, hogy Donald Trump valójában csak kitalálta azt, hogy megfertőződött a koronavírussal

„annak érdekében, hogy szimpátiát nyerjen, és elkerülje a jövőben a nyilvános vitákat demokrata riválisával, Joe Bidennel”.

A cikk szerzője szerint ugyanis az amerikai elnök szempontjából a múltkori vita „a történelem legrosszabbja volt”, így logikusnak nevezi, hogy Trump megpróbáljon hasonló helyzeteket elkerülni egy betegség színlelésén keresztül. Ezután azért hozzátette: ha az elnök valóban megfertőződött, akkor viszont nem kizárható, hogy hajlandó lesz felülvizsgálni az emberiség ellen folytatott „téves és agresszív” politikáját.

Kissé ellentmondásosan a lap ugyanezen oldalán Saeb Erekat, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet vezetőjének megjegyzéseit is közölték, aki korábban a CNN-nek azt mondta:

„Mahmúd Abbász elnök gyors és teljes felépülést kíván Donald Trump elnöknek és a firstladynek, Melaniának”.

A lap szerkesztője erre reflektálva azt írta, hogy „a koronavírus olyan betegség, amit Allah egyetlen teremtményének nem kívánunk”. Ugyanakkor hozzátette: „az amerikai elnök vagy elkapta a koronavírust, vagy nem”, nem szeretne „kívánság alapú gondolatokra” elemzést alapozni.

A fentiek fényében a palesztin médiát monitorozó Palestinian Media Watch úgy véli, a Palesztin Hatóság ismét világossá tette Biden melletti kiállását, akitől jelentős változásokat remélnek az amerikai régiós politikát illetően.

Erekat szeptemberben is azt állította, hogy ha Donald Trump veszítene, szerinte a soron következő elnöknek első teendője lenne, hogy lesöpörné az asztalról a Trump nevéhez fűződő évszázad béketervét.

https://neokohn.hu/2020/10/05/trump-kis-idore-kiment-a-korhazbol-udvozolni-hiveit/