Elindult az útból töltődő buszok tesztelése Tel-Avivban

Vezeték nélkül, az útból töltődő buszok tesztelését kezdték meg Tel-Avivban egy járaton. A cél a szennyezés csökkentése és a közösségi elektromos közlekedés fejlesztése egy vezeték és töltőállomás nélküli technológiával – írja az Israel21c.org.

Tel-Aviv önkormányzata az ElectReon nevű izraeli startuppal és a Dan Bus Company-val fogott össze az új megoldás teszteléséhez. Ez az első ilyen rendszer Izraelben. Elsőként a Tel-Aviv-i Egyetem és Ramat Aviv között közlekedik a busz. A két kilométeres út 600 métere képes a busz elektromos töltésére. A speciális buszokat ezen keresztül lehet tölteni, menet közben, vezeték nélkül.

Amennyiben a teszt sikeres lesz, két hónapon belül már utasokat is szállíthatnak az új technológiával.

A föld alól is kap áramot egy új izraeli elektromos busz

Az útba épített, speciális réz vezetéken keresztül látja el a buszokat árammal egy új izraeli fejlesztés. A rendszert hamarosan Tel-Avivban kezdik tesztelni.

Tel-Aviv városa vizsgálja az elektromos közlekedés további lehetőségeit a tömegközlekedésben, áruszállításban, valamint a magán és önvezető járművek területén.

„Folyamatosan dolgozunk a légszennyezés csökkentésén, a klímaváltozásra felkészülő stratégiai akciótervünk a légszennyezés elleni küzdelmet a lefontosabb önkormányzati feladatok közt említi”

– mondta Ron Huldai polgármester.

„Ha a próba sikeres lesz, megvizsgáljuk – közösen a közlekedési miniszterrel – a kiterjesztését a város további területeire”

– tette hozzá.

ELECTREON Dynamic wireless charging

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Az ElectReon nemrég fejezte be az elektromos útrendszer tesztelését a vállalat Beit Yanai-i kísérleti komplexumában.

„A teszt egy kijelző ablak lesz a világ számára, bemutatva az elektromos tömegközlekedési járművek töltésének lehetőségeit”

– mondta Oren Ezer, az ElectReon vezérigazgatója.

„Ezen projektünk mellett fut egy másik Svédországban, bemutatva a kamionok töltési lehetőségeit autópályán, Németországban pedig megtörtént a technológia első értékesítése egy kereskedelmi vállalat számára”

– tette hozzá.

Izraeli elektromos kisrepülő újíthatja meg a közlekedést

Három év múlva kezdhetik el használni a 9 üléses, ezer kilométer hatótávolságú repülőket. Olcsó, halk, tiszta – ezek az előnyei az izraeli fejlesztők szerint.