Bíró László bocsánatot kért a zsidóságtól

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerület körül, ahol az ellenzéki összefogás jegyében az a jobbikos Bíró László indul, akit bő egy hónappal ezelőtt antiszemita megjegyzései miatt támadtak — írja az atv.hu. A politikus most az ATV Start című műsorában nyilatkozott. 

Mint arról a napokban a Neokohn is beszámolt, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, és Róna Tamás főrabbi, a Mazsihisz rabbitestületének elnöke is úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy Bíró Lászlónak nincs helye a törvényhozásban. Mint ismert, a politikus korábban antiszemita kijelentéseket tett.

A szerencsi országgyűlési képviselőjelölt most az ATV Start című műsorában nyilatkozott.

“Én megtettem önmagamtól ezt a bocsánatkérést” — üzente Bíró László Ungár Péternek, aki bocsánatkérésre szólította fel Bírót.  

A politikus elmondta, hogy 2017-2018 körül voltak ezek a kijelentései, és a Fidesz előző kampánya idején ment bele — ahogy ő fogalmazott — ezekbe a vállalhatatlan kommentelésekbe. De bocsánatot kért, és ismét megtette.

Hangsúlyozta, hogy már tíz éve van a politikai pályán, de még soha nem kutakodtak ilyen mélyen a Facebookján, Bíró szerint a továbbiakban a 6. számú választókörzettel kellene foglalkozni. Úgy véli, nem Gyurcsány Ferencről, Bíró Lászlóról vagy Jakab Péterrel kell szóljon ez a választás, hanem arról, hogy a helyiek korábban üres ígéreteket kaptak.

Végül Bíró László arról beszélt, hogyha megnyeri a választást, minden problémára két megoldójavaslattal fog előállni, egy a jobbiké lesz, egy az összefogásé. Ebben a szellemben fog dolgozni — írta az atv.hu.

Likudos képviselő támadja a magyar ellenzéki összefogás zsidózó jelöltjét

Vannak baloldaliak, akik sírnak az antiszemitizmus miatt és vannak, akik sírnak miatta, de közben támogatnak egy antiszemita jelöltet – fogalmaz Osnat Mark.