Likudos képviselő támadja a magyar ellenzéki összefogás zsidózó jelöltjét

Vannak baloldaliak, akik sírnak az antiszemitizmus miatt és vannak, akik sírnak miatta, de közben támogatnak egy antiszemita jelöltet – fogalmaz Osnat Mark a Mandiner szerint.

Osnat Mark, az izraeli Likud párt parlamenti képviselője vasárnap délután a közösségi oldalán kommentálta az október 11-i szerencsi időközi országgyűlési választáson induló Jobbik-hátterű, baloldali jelölt korábbi antiszemita kijelentéseit.

A poszt mondandójának lényege, hogy miközben az izraeli baloldal – és itt Tamar Zandbergre hivatkozik – képmutató módon a Likudot fasisztákkal való szövetkezéssel vádolja, addig az európai baloldali barátai egy neonáci párt, a Jobbik nyíltan antiszemita jelöltje mögött sorakoznak fel. Majd azzal folytatja, hogy vannak baloldaliak, akik sírnak az antiszemitizmus miatt és vannak, akik sírnak miatta, de közben támogatnak egy antiszemita jelöltet.

Baloldali logika? Baloldali képmutatás? – teszi fel a kérdést Osnat Mark. Majd te eldöntöd – adja meg a választ.

JTA: Magyarországon néhány baloldali zsidó kész együttműködni egy szélsőjobboldali párttal, melyet egy korábbi neonáci vezet

„Valaki [a Mazsihisznél] rájött, hogy a baloldali ellenzéknek egyesítenie kell erőit a nácikkal a Fidesz megdöntése érdekében”.