Biden 67:30 arányban vezet Trump előtt a zsidó szavazók körében

Mindezek mellett a felmérésből az is kiderül, hogy az amerikai zsidók 88 százaléka Izrael-barát – írja a The Jerusalem Post.

A hétfőn közzétett kutatás eredménye azt is megmutatta, hogy a zsidó szavazók 67 százaléka nem, mindössze 30 százalék tartja megfelelőnek Trump elnök teljesítményét.

Mindezek ellenére Trump zsidók körében megfigyelhető támogatottsága nőtt. 2016-ban Hillary Clinton 71, míg Trump csak 24 százalékát bírta a zsidó támogatásnak. 2012-ben Mitt Romney ért el hasonlóan magas eredményt a republikánus jelöltek közt, őt akkor a zsidók 30%-a támogatta.

Trump támogatottsága még azok közt is gyenge, akik amúgy megfelelőnek tartják az eredményeit. E csoport 64%-a nagyon egyetért Trumppal, ugyanakkor az őt elutasítók 92%-a nagyon ellenzi az amerikai elnököt.

A válaszadóktól azt is megtudhattuk, hogy szerintük Biden miként kezel bizonyos ügyeket. Antiszemitizmus kérdésében Bident 67 százalék, míg Trumpot 26, a koronavírus-járvány kérdésében Bident 66, míg Trumpot 24, a zsidó közösségek biztonságának kérdésében Bident 55, míg Trumpot 29 tartja hitelesebbnek. Az amerikai-izraeli kapcsolatokat Biden 42, míg Trump 32 százalék szerint kezeli jobban.

A válaszadók szerint legfontosabb ügyek az egészségügyi ellátás, a gazdaság és a koronavírus elleni védekezés. A legkisebb fontossággal a válaszadók szerint az Izraellel való kapcsolat, az iráni fenyegetettség és a „kétállami megoldás támogatása” bírt.

Mindezek mellett furcsának tűnhet, hogy a válaszadók 88 százaléka tartja magát Izrael támogatójának, azonban szakértők felhívják a figyelmet arra: az Izraellel kapcsolatos kérdések hagyományosan nem foglalnak el központi szerepet a zsidó szavazók választásakor, mert azt gondolják, bármelyik megválasztott elnök Izrael-barát politikát folytatna.

A felmérést 810 szavazó megkérdezésével szeptember 2 és 7. közt végezte a Garin Hart Yanf közvéleménykutató intézet a Zsidó Választási Intézet segítségével, mely ugyan pártsemleges, azonban szinte kizárólag demokrata politikát támogató zsidókból áll.

Jared Kushner sógornője ott lesz Joe Biden kampányrendezvényén

Az esemény témája a fiatal nők és tudományok kapcsolata lesz.