Hamarosan kóser étel is elérhető lesz az Emírségek szállodáiban

A világ legnagyobb kósersági minősítő szervezete, az amerikai székhelyű Orthodox Union (melynek egy O betűben elhelyezett U betűs szimbóluma számos amerikai élelmiszeren megtalálható) fogja koordinálni az emírségi szállodák kóser élelmiszer ellátását.

A kóser élelmiszer biztosítása nem csak az emírségekbeli szállodákra, de az idén októbertől jövő márciusig tartó Expo 2020 kiállításra is vonatkozik – írja az Arutz7 izraeli hírportál.

„Miközben nő az Egyesült Arab Emírségek zsidó közössége, és a nemrég megkötött megállapodás értelmében várható, hogy számos izraeli turista látogat majd az országba, olyan kósersági minősítésre van szükség, amely nemzetközileg elismert, egyúttal megfelel a legszigorúbb vallási követelményeknek” – hangsúlyozta Menachem Genach rabbi, az OU igazgatója, aki hozzátette: „Köszönjük az Egyesült Arab Emírségek kormányának, hogy igyekeznek kielégíteni a zsidó látogatók és lakosok vallásjogi igényeit és megkerestek bennünket, hogy segítsünk a legmagasabb szintű kóser ellátás biztosításában”.

JavaScript is not available.

No Description

A megkeresés azután érkezett, hogy Abu-Dzabi vezetése a város összes szállodáját arra kötelezte, hogy biztosítsa a kóser ellátás lehetőségét vendégeinek.

Már Dubajban forgatta legújabb reklámját egy izraeli divatcég

Egy ismert izraeli és emírségekbeli modell egy pizsama reklámban pózolt közösen a dubaji sivatagban, közben a zászlók is előkerültek.