Trump kirúgatná a Fox News egyik újságíróját

Az amerikai elnök határozottan tagadja, hogy „lúzereknek” nevezte volna az elesett amerikai katonákat, és követeli az ügyről állítólag egyoldalúan beszámoló újságírónő menesztését.

A republikánus párttal amúgy szoros kapcsolatot ápoló Fox News egyik újságírónőjének, Jennifer Griffinnek a menesztésére szólított fel Donald Trump, amiért az szerinte egyoldalúan, őt nem is reagáltatva számolt be a Trumpot érintő legújabb közéleti botrányról.

A The Atlantic című folyóirat internetes oldalán csütörtök éjjel megjelent cikkben ugyanis a lap névtelen informátorokra hivatkozva azt állította, hogy 2018-ban, Franciaországban Trump magánbeszélgetésben „lúzereknek” nevezte az első világháborúban elesett amerikai katonákat.

A cikk szerint Trump azért nem látogatott el a Párizs melletti Aisne-Marne katonai temetőbe, mert az „tele van vesztesekkel”. A lap több forrásra hivatkozva is azt állította, hogy az elnök becsmérelte a katonák értelmi képességeit, és állítólag követelte, hogy sérült veteránok többé ne vegyenek részt a katonai parádékon.

Trump először a Twitteren, majd a Fehér Házban tartott sajtóértekezletén is visszautasította ezt, leszögezve, hogy számára „abszolút hősök” az elesett amerikai katonák. Griffinről szólva sérelmezte, hogy az ügyről beszámolva soha nem kérte a Fehér Házat kommentálásra, miközben szerinte számos tanú cáfolta a The Atlantic állításait. Griffin azonban állítja, hogy két korábbi kormányzati szereplő is megerősítette számára az amerikai magazin állításait.

Trump: Belgrád is áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe

Szerbia és Koszovó megállapodott a gazdasági kapcsolatok rendezésében – jelentette be az amerikai elnök.