„Salom, üdvözöljük a Tel-Avivból Abu-Dzabiba tartó járaton” (videó)

„Hölgyeim és uraim, Salom, üdvözöljük önöket a 971-es, Tel-Avivból Abu-Dzabiba tartó járaton.”

Hétfő délután leszállt az első El-Al járat Abu-Dzabi nemzetközi repülőterén.  A 971-es járat hetvenkét éve az első izraeli utasszállító amelynek megengedték a belépést – írja a Jerusalem Post.

A repülőgépen utazott Jared Kushner a Trump féle béketerv fő tárgyalója, aki arra kérte az izraelieket, hogy egyelőre ne arra gondoljanak, hogy melyik ország lesz a következő, hanem próbáljanak meg ünnepelni.

A kapitány üdvözli a történelmi járat utasait: 

Israel ישראל on Twitter: „🔊 „Ladies & gentlemen, Shalom & welcome onboard flight 971 from Tel aviv to Abu Dhabi.”ELAL Captain of #PeaceFlight0971 delivers message of hope for many more such flights in our region.🇮🇱✈️🇦🇪 #IsraelUAE #UAEIsrael pic.twitter.com/mMSjEbRrFp / Twitter”

🔊 „Ladies & gentlemen, Shalom & welcome onboard flight 971 from Tel aviv to Abu Dhabi.”ELAL Captain of #PeaceFlight0971 delivers message of hope for many more such flights in our region.🇮🇱✈️🇦🇪 #IsraelUAE #UAEIsrael pic.twitter.com/mMSjEbRrFp

A gépen utazó riporterek megkérdezték Kushnert arról, hogy miért ad el az Egyesült Államok vadászgépeket az Egyesült Arab Emírségeknek. A tanácsadó azt válaszolta, hogy Trump és Netanjahu bizonyára meg fogják beszélni a kérdést.

A gép átrepülését Szaúd-Arábia is engedélyezte, és az izraeliek reménye szerint az olajhatalommal is jelentősen javulhatnak a kapcsolatok.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a zsidó telepek annektálásával Kushner elhárító választ adott és reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Arab Emírségekkel való békekötés hozzájárulhat a palesztinok és zsidók békés együttéléséhez is.

Kushner kritikusan beszélt a palesztinokról és értetlenségét fejezte ki, hogy egyes emberek ragaszkodnak a status quo-hoz, ki tudja miért.”

Videó a gép leszállásáról: 

Hananya Naftali on Twitter: „#BREAKING: Israeli flight LY971 just landed in Abu Dhabi for peace talks. 🇮🇱🕊🇦🇪 #IsraelUAE pic.twitter.com/QYook5iQyK / Twitter”

BREAKING: Israeli flight LY971 just landed in Abu Dhabi for peace talks. 🇮🇱🕊🇦🇪 #IsraelUAE pic.twitter.com/QYook5iQyK