Újra megtorlócsapást mért Izrael a Hamász állásaira a léggömb-terror miatt

Katonai hírek szerint a repülő gyújtóeszközök kedden és szerdán több mint 80 tüzet okoztak a határ melletti izraeli közösségekben.

Az izraeli hadsereg csütörtökön a kora reggeli órákban megtorlócsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben a nap folyamán tucatnyi tüzet okozó léggömbökre reagálva — közölte az Ujkelet.live. Ez volt zsinórban a második, egy héten belül a negyedik légicsapás, amit Izrael az övezetet uraló Hamász terrorszervezet katonai pozíciói ellen végrehajtott.

Ezen felül Beni Gantz védelmi miniszter reggel és Aviv Kochavi vezérkari főnök javaslatára leállíttatta az üzemanyag szállítmányok beengedését az övezetbe.

A támadást az elmúlt héten a Gázai övezetből izraeli területre küldött robbanó léggömbökre reagálva hajtották végre. Az Izraeli Védelmi Erők nagyon komolyan veszi az izraeli területre irányuló terrorista tevékenységeket, és a szükséges mértékben továbbra is fellép az izraeli állampolgároknak ártó tett kísérletek ellen – nyilatkozta az izraeli hadsereg Twitteren.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató riportja szerint a Gázai övezetből Izraelbe átreptetett robbanó eszközt vagy Molotov-koktélt szállító léggömbök kedden és szerdán több mint 80 tüzet okoztak a határ melletti közösségekben.

Robbanó léggömbök: Izrael lezárta az egyik gázai határátkelőt

Az üzemanyagot és a humanitárius segélyeket, beleértve az élelmiszert és gyógyszereket, továbbra is beengedik az övezetbe.