A Youtube is törölte az antiszemita rapper csatornáját

Az angliai rapper, Wiley csatornáját azután vizsgálta meg a Youtube, hogy számos szervezet, köztük a Campaign Against Antisemitism (Kampány az Antiszemitizmus Ellen) nevű intézet tett bejelentést a rapper számaiban rendszeresen elhangzó antiszemita kijelentések miatt – írja a Jewish Telegraphic Agency.

A férfi kapcsán először bojkott kezdeményezés indult, majd hasonló okokból múlt hónapban végül törölték a 41 éves Wiley — valódi nevén Richard Cowie — Facebook, Instagram és Twitter oldalát is.

A Google által tulajdonolt Youtube felfüggesztette a Wiley videóihoz kapcsolható hirdetések közzétételét is, később a rapper csatornája is eltűnt a videómegosztó oldalról.

A Youtube szóvivője a The Jerusalem Postnak a döntést úgy kommentálta: „Wiley Youtube csatornáját a szabályaink sokszori megsértése miatt töröltük.”

Mint arról a Neokohn korábban beszámolt, a rapper számos alkalommal tett zsidó ellenes kijelentéseket, mint például, hogy „hányingert kap a zsidóktól” és hogy „Izrael nem a zsidók hazája.”

Wiley a grime elnevezésű underground műfaj ismert előadója, akit még a királynő is kitüntetett a zenéért végzett „szolgálatáért.”

A rapper egyik nemrég közzétett videójában Wiley felolvassa az egyik Twitteren kapott üzenete küldőjének nevét azután érdeklődve, hogy vajon zsidó-e.

Egy másik videóban Wiley burkoltan arra szólítja fel a zsidókat, hogy próbálják meg elvenni útlevelét, így legalább kiderül, ténylegesen mekkora hatalommal rendelkeznek.

Örökre kitiltotta a Twitter az antiszemita zenészt

A mikroblog szolgáltatás vezetése meghátrált a bojkottfelhívás elől, és nyilatkozatban kért bocsánatot amiért nem léptek hamarabb.