Holokauszt-fotókkal ellátott maszkok borzolják a kedélyeket Amerikában

A termékeket árusító férfi szerint a zsidók relativizálják a holokausztot, és a kötelező maszkviselés a náci tömegirtáshoz hasonló eseményhez fog vezetni.

Az Amerikai Egyesült Államokban egyre súlyosabb méreteket ölt a koronavírus-járvány, ezért több államban már kötelezővé tették a maszkviselést nyilvános helyeken. Az előírással nem mindenki ért egyet, és valamiért többeknek a nácik vagy a holokauszt jut eszébe arról, hogy maszkot kell viselniük — írta a Kibic Magazin, ami szerint az utóbbiak csoportjába tartozik Tyler Kozdron is.

A JTA tudósítása szerint a férfi Holocaust Face Masks elnevezéssel indított webshopot, ahol többek között a holokausztot ábrázoló fotókkal „díszített” arcmaszkokat árul. 

A webáruházban 12,44 dollárért (körülbelül 3650 forintért) kapható olyan maszk, amelyen egy feltartott kezű zsidó kisfiú látható, amint egy náci katona fegyvert fog rá. De az auschwitzi koncentrációs táborról, vagy éppen egy krematóriumról készült fotóval ellátott maszkot is kínálnak.

Kozdron magyarázata szerint a bizarr üzletet azért indította, hogy megmutassa, szerinte mi történik, amikor az emberek elkezdenek ártatlannak hitt szabályokat követni: a holokauszt áldozatait senki sem figyelmeztette, ahogy azt most ő teszi; a maszkviselés szerinte a holokauszthoz hasonló eseményhez fog vezetni. 

Arra a felvetésre, hogy ezzel relativizálja a holokausztot, Kozdron azt a választ adta, hogy nem ő, hanem a zsidók relativizálják a holokausztot. Szerinte ugyanis a zsidók a holokauszt eseményeit arra használják fel, hogy megvédjék magukat az őket ért kritikáktól.

Örökre kitiltotta a Twitter az antiszemita zenészt

A mikroblog szolgáltatás vezetése meghátrált a bojkottfelhívás elől, és nyilatkozatban kért bocsánatot amiért nem léptek hamarabb.

A Kibic Magazin emlékeztet: korábban egy kansasi lap hozott le egy olyan rajzot, amelyben egyenlőségjelet tett a kormányzó maszkviselési rendelete és a holokauszt közé. Nemrég pedig egy amerikai házaspár horogkeresztes zászlót ktötött az arca elé, amikor vásárolni ment. Nekik is a nácik jutottak eszükbe arról, hogy maszkot kell viselniük.