Beckhamék zsidó lagzira készülnek

Sajtóértesülések szerint zsidó hagyományoknak megfelelő esküvőt terveznek a Beckham család legújabb tagjának, aki amerikai zsidó családba nősül. Gordon Ramsay sztárszakács kóser menüvel készül?

Alig pár nappal azután, hogy kiderült, David Beckham, a brit celeb-család feje hamarosan após lesz, legnagyobb fia, a 21 éves Brooklyn ugyanis eljegyezte 25 éves amerikai zsidó aráját, Nicola Peltz-et, arra is fény derült: zsidó szertartás szerint szerveződik az év egyik legnagyobb lagzijának ígérkező nemzetközi társasági esemény.

Most arról cikkeznek, hogy a két család vélhetően megegyezett a forgatókönyvről, és a szerelmesek számára szervezett két esküvő legalább egyike az ősi zsidó szokásnak megfelelően alakul: lesz házassági szerződés, huppa alatti eskü és üvegtörés is.

Korábbi brit lapértesülések szerint az ara édesapja egy amerikai milliárdos zsidó üzletember, Nelson Peltz, aki ismert adományozó hírében áll, több zsinagógát, zsidó iskolát és szervezetet támogat évek óta — mindemellett Donald Trump egyik ismertebb támogatója is.

Mivel a férfi nem volt rest több mint kétmillió dollárt (hétszáz millió forintot) költeni Nicola ikeröccseinek bármicvójára, vélhetően lehetett szerepe abban is, hogy a nem kifejezetten vallásos zsidó családként ismert Beckham família elfogadja a zsidó esküvői kereteket.

Talán kevésbé köztudott, de David Beckham szintén fontosnak tartja a zsidóságot. Mi több, saját magát is valamiképpen zsidónak érzi. Legalábbis erről beszélt pár éve egy interjúban, ahol felidézte, hogy anyai nagyapjával közösen jártak zsinagógába.

Bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a négymillió fontos (több mint másfél milliárd forint) dupla esküvőre készülő örömszülők már a szakácsot is felkérték. Kérdés, vajon Gordon Ramsay sztárszakács kóser menüvel készül-e?

Az angol válogatott és a Manchester United futball-legendájából lett kereskedelmi- és sport világikon David Beckham és a Spice Girls popzenekar egyik énekese, Victoria több mint 20 éve a brit celebvilág kitüntetett párja, négy gyermekük van.

David Beckhamnek zsidó menye lesz

A nagyapai örökség után most az egykori sztárfutballista fia frissíti fel újabb zsidó vérrel a britek egyik álomcsaládját.