David Beckhamnek zsidó menye lesz

A nagyapai örökség után most az egykori sztárfutballista fia frissíti fel újabb zsidó vérrel a britek egyik álomcsaládját.

David Beckham, a földkerekség egyik legismertebb embere hamarosan após lesz. Legnagyobb fia, a 21 éves Brooklyn ugyanis eljegyezte 25 éves amerikai zsidó aráját, Nicola Peltz-et – minderről a The Jewish Chronicle számolt be.

A brit lap kiemelte, hogy a hölgy az amerikai milliárdos zsidó üzletember, Nelson Peltz lánya. A vállalkozó ismert adományozó hírében áll, több zsinagógát, zsidó iskolát és szervezetet támogat évek óta. Nicola pedig színésznőként és manökenként szerzett önálló hírnevet.

Angol lapértesülések szerint négymillió fontos (több mint másfél milliárd forint) dupla esküvőre készülnek az örömszülők. Tervek szerint lesz egy amerikai és egy európai lagzi is – arról még nincs értesülés, hogy milyen szertartás keretében terveznek egybekelni a szerelmesek.

Ha abból indulunk ki, hogy a menyecske papája, Nelson Peltz több mint kétmillió dollárt költött Nicola ikeröccseinek bármicvójára, akkor vélhetően valamilyen zsidó motívumokat is igyekezni fognak becsempészni a menyegző forgatókönyvébe. Sőt, talán kevésbé köztudott, de maga David Beckham is fontosnak tartja a zsidóságot.

David Beckham on Instagram: „Congratulations to these two beautiful people ♥️ As they begin this exciting journey together we are so so happy for you guys @brooklynbeckham @nicolaannepeltz @victoriabeckham ♥️”

No Description

Mi több, saját magát is valamiképpen zsidónak érzi. Legalább is erről beszélt pár éve egy interjúban, ahol felidézte, hogy anyai nagyapjával közösen jártak zsinagógába.

Az angol válogatott és a Manchester United futball legendájából lett kereskedelmi- és sport világikon számos tetoválása között héber nyelvű feliratok is ékeskednek.

Akárcsak Brooklyn fiának jövendőbelijénél is: Nicola Peltz a jól értesültek szerint jiddis nyelvű tetoválást rakatott oldalbordájára, a „család az első” felirattal.

Az ifjú pár tavaly habarodott egymásba, azóta időnként visszatérő témát szolgáltatnak a bulvársajtó számára. Brooklyn Beckham Európát hátrahagyva nemrég ismét Amerikába költözött, a pár New Yorkban él.