Zsidó filmesek újítják meg Bergman híres minisorozatát az HBO-n

A Mi fiainkat és A Viszonyt jegyző, izraeli Hagai Levi rendezi Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című filmjének és minisorozatának remake-jét, olyan sztárokkal, mint Michelle Williams és Oscar Isaac – írja a Port.hu az IndieWire nyomán.

Az 1973-as Jelenetek egy házasságból című hatrészes minisorozat a svéd rendező, Ingmar Bergman egyik legnépszerűbb alkotása, amelyben egy házasság tíz évének viharait mutatja be, Liv Ullmann és Erland Josephson előadásában. A cselekményt részben Bergman saját kapcsolata ihlette Ullmann-nal, ami 1965-től 1970-ig tartott – írj a lap.

A sorozatnak 1974-ben az amerikai közönség számára készült egy rövidebb, nagyjátékfilmes változata is.

A mostani, HBO-nak készülő minisorozatban Michelle Williams és Oscar Isaac lesznek a főszereplők, a forgatókönyvíró-rendező pedig A mi fiainkat, a Terápia eredetijét és A viszony című sorozatot jegyző izraeli filmes, Hagai Levi.

A Variety azt írja, hogy sorozat producere, Michael Ellenberg (Prometheus, Robin Hood) álomprojektnek tekinti a híres svéd rendező sorozatának remake-jét, és már évek óta dolgozik az előkészítésén.

Csernobil után Gázáról szól az újabb HBO-minisorozat

A mi fiaink című 10 részes sorozat izraeli és palesztin oldalról is bemutatja a 2014-es gázai háborúhoz vezető erőszakhullámot.